Η τελευταία πράξη του δράματος στο Πολυλίμνιο

Η τελευταία πράξη του δράματος στο Πολυλίμνιο

Ταλαιπωρία της οικογένειας με την ιατροδικαστική εξέταση
Οι μώλωπες της γης δεν πρόσμεναν τη βροχή, όπως λέει ο ποιητής, το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι στο Πολυλίμνιο. Το αντίθετο, προκάλεσαν βαθύτατη οδύνη και πόνο στην οικογένεια Τσιντώνη από την Πάτρα.

Σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος στην Οβρυά θα παιχθεί η τελευταία πράξη του δράματος, καθώς θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία για την 24χρονη Παρασκευή.

Η δε ιατροδικαστική εξέταση στη σορό της Παρασκευής Τσιντώνη θα γινόταν χθες  στην Κόρινθο, καθώς η μοναδική ιατροδικαστής στην Πάτρα βρίσκεται σε άδεια.
Σοκαρισμένη είναι η Αναστασία Τσιντώνη, που είδε μπροστά στα μάτια της να πεθαίνει η αγαπημένη της αδερφή.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη όταν μαζί με μια άλλη φίλη τους, οι δύο αδελφές περπατούσαν αμέριμνες στην περιοχή του Πολυλιμνίου για να κολυμπήσουν στους φημισμένους καταρράκτες.

Η βροχόπτωση που είχε προηγηθεί ήταν αρκετή ώστε να αποκολληθούν βράχια και πέτρες και να πέσουν στη χαράδρα. Ένας από αυτούς τους βράχους έπεσε στα τρία ανύποπτα κορίτσια και τα χτύπησε.

Η Παρασκευή πέθανε ακαριαία, ενώ η φίλη τους, Έλενα, τραυματίστηκε σοβαρά. Η χαρά της οικογένειας Τσιντώνη, που πριν από δεκαπέντε ημέρες γιόρταζε το πτυχίο της Παρασκευής, έγινε θρήνος μετά το απίστευτο δυστύχημα.

Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας, μιλώντας για το τραγικό δυστύχημα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα patratimes.gr, είπε: «Το έχασα το κοριτσάκι μου, την Παρασκευούλα μου. Είχε πάει διακοπές μαζί με την αδερφή της σε μια φίλη τους, στη Μεσσηνία. Πρώτη φορά θα πήγαιναν σε εκείνο το μέρος με τους καταρράκτες και τις λίμνες.

Μπροστά προχωρούσε η Παρασκευή, πίσω η αδερφή της και πίσω από την αδερφή της η φίλη τους, η Έλενα. Ξαφνικά έγινε κατολίσθηση και ο βράχος έπεσε πάνω τους. Από το χτύπημα η Παρασκευούλα μου πέθανε ακαριαία. Δεν μπορώ να σας περιγράψω… τη διέλυσε. Κεφάλι, πόδια, χέρια όλο το κορμάκι της καταπλακώθηκε από το βράχο. Κι όλα αυτά μπροστά στα μάτια της άλλης μου της κόρης και της φίλης τους. Η αδερφή της τραυματίστηκε ελαφρά και προσπάθησε να σηκώσει την Παρασκευή, αλλά μάταια. Η Παρασκευή δε ζούσε».

Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης