Πολυλίμνιο: Ένα τόσος δημοφιλής προορισμός δεν γίνεται να μην έχει κάποιο είδος προφύλαξης λέει η αδερφή της 24χρονης

Πολυλίμνιο: Ένα τόσος δημοφιλής προορισμός δεν γίνεται να μην έχει κάποιο είδος προφύλαξης λέει η αδερφή της 24χρονης

Συγκλονισμένη από τα όσα έζησε, βλέποντας την αδελφή της Βούλα να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια της, μίλησε στην τηλεόραση του Alpha η Πατρινή Αναστασία Τσιντώνη. Όπως αναφέρει δεν μπορούσε να καταλάβει εάν από την αρχή η άτυχη Βούλα είχε σφυγμό ή όχι γιατί και η ίδια έτρεμε από το σοκ που είχε υποστεί. Επισημαίνει ότι οι Αρχές (Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ κ.α.) έφθασαν στο σημείο του τραγικού περιστατικού με καθυστέρηση 40 λεπτών και επιρρίπτει ευθύνες σε όσους δεν είχαν λάβει μέτρα ασφαλείας σε ένα τόσο δημοφιλή τουριστικό προορισμό.
Αναλυτικά η Αναστασία δήλωσε: «Μια που ακούμε το θόρυβο και κοιτάμε πάνω, μια που ξανακοιτάω την αδελφή μου και βρίσκεται μέσα στη λίμνη. Ένα βήμα πίσω της ήμουνα, ακριβώς ένα βήμα πίσω της. Την χτύπησε, έχασε την ισορροπία της και έπεσε με δύναμη πάνω σε μια ήδη υπάρχουσα πέτρα, που ήταν μέσα στη λίμνη. Είχε βρέξει νωρίτερα, έγινε κατολίσθηση. Έπεσαν πέτρες, κλαδιά, τα πάντα. Χτύπησε την αδελφή μου και μια άλλη κοπέλα. Η αδελφή μου δυστυχώς δεν είχε καθόλου αισθήσεις, δεν μου μίλησε.
Δεν μπορούσα να καταλάβω αν είχε σφυγμό κατευθείαν γιατί έτρεμα κι εγώ και δεν μπορούσα να καταλάβω. Μετά από κάμποση ώρα που πέρασα ήταν κι άλλοι ορειβάτες, μου είπαν ότι δεν είχε σφυγμό. Τώρα δεν είχε από την αρχή σφυγμό, κατέληξε λίγα λεπτά μετά; Δεν ξέρω.Οι Αρχές έφθασαν μετά από 40 λεπτά…
Φυσικά και φέρουν ευθύνη αυτοί που δεν είχαν πάρει τα σωστά μέτρα προφύλαξης. Ένα τόσος δημοφιλής προορισμός δεν γίνεται να μην έχει κάποιο είδος προφύλαξης. Δεν υπήρχε τίποτα, μόνο μια πινακίδα που έλεγε κατεβαίνετε με δική σας ευθύνη. Πλέγμα δεν θα έπρεπε να έχουν; Σας παρακαλώ αυτό να το τονίσετε».