Αλλαγή στάσης μετά την κατακραυγή ο δήμαρχος για το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Αλλαγή στάσης μετά την κατακραυγή ο δήμαρχος για το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Το αυτονόητο χρειάστηκε “εντολή” δημάρχου
  
Χρειάστηκε να περάσουν 40 ολόκληρες μέρες από τότε που η αντιπολίτευση του Δήμου Καλαμάτας ζήτησε γραπτώς στοιχεία για τα ζητήματα που έχουν ανακύψει σε σχέση με την κατασκευή του Μεγάρου Χορού, προκειμένου ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας να πράξει το καθήκον του, να τα δώσει δηλαδή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους» που δημοσιεύτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, για να παραλάβει ο Δήμος Καλαμάτας το κτήριο απαιτούνται επιπλέον εργασίες, ύψους 450.000 ευρώ περίπου, οι οποίες αφορούν στη σκηνή και το γενικότερο μηχανισμό ελέγχου των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, καθώς και 300.000 ευρώ περίπου για άλλες παρεμβάσεις. Αυτά προβλέπονται από τη σύμβαση και είναι εργασίες που πρέπει να πληρωθούν από τον ανάδοχο.
Βέβαια, για τη Δημοτική Αρχή, έπειτα από σχετική της ανακοίνωση, υπάρχει η διαβεβαίωση ότι θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποδειχθεί…
 
Η… εντολή
Χθες στο επίσημο site του Δήμου Καλαμάτας υπήρχε ανακοίνωση, στην οποία σημειωνόταν: «Ο δήμαρχος έδωσε οδηγίες στους αντιδημάρχους Υποδομών και στο διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών να παράσχουν όλα τα στοιχεία, τα οποία ενδεχομένως θα ζητηθούν από δημοτικούς συμβούλους ή πολίτες και αφορούν στο κατασκευαστικό μέρος του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Επίσης, έδωσε οδηγία να δοθεί κάθε εξήγηση που απαιτείται, για αυτό το πολύπλοκο από τεχνική άποψη έργο».
Ακόμα και για τα αυτονόητα χρειάζεται εντολή δημάρχου;
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη