Για 3η φορά στη Μεσσηνία το δεύτερο μεγαλύτερο συνέδριο στο χώρο της Οδοντιατρικής

Για 3η φορά στη Μεσσηνία το δεύτερο  μεγαλύτερο συνέδριο στο χώρο της Οδοντιατρικής

Ξεκινά απόψε στην Καλαμάτα το 53ο ετήσιο συνέδριο της στοματολογικής εταιρείας με 500 και πλέον συμμετέχοντες
 
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τη Στοματολογική Εταιρεία Ελλάδος, διοργανώνουν στο Elite City Resort στην Καλαμάτα το 53ο Ετήσιο Συνέδριο της Στοματολογικής Εταιρείας. Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο συνέδριο τόσο σε «αίγλη» όσο και σε συμμετοχές, στο χώρο της Οδοντιατρικής στη χώρα μας, ύστερα από το πανελλήνιο συνέδριο.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, στο πλαίσιο έναρξης αυτού του συνεδρίου, η πρόεδρος κα Γεωργία Θεοδωροπούλου τόνισε ότι είναι η τρίτη φορά που η Μεσσηνία το φιλοξενεί, ύστερα από το 1982 και το 2006.
Όπως ενημέρωσε η κα Θεοδωροπούλου, θα συμμετάσχουν συνολικά περισσότερα από 500 άτομα, ενώ θα γίνουν περίπου 80 ομιλίες-παρουσιάσεις. Ανάμεσα σ’ αυτές και 12 παρουσιάσεις εργασιών από μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και ιατρούς που εργάζονται στην περιοχή μας.
Η πρόεδρος πρόσθεσε ότι επί ένα χρόνο ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας προετοιμάζεται για τη διοργάνωση του συνεδρίου, ενώ συμπλήρωσε ότι η θεματολογία του είναι επηρεασμένη από τα χρόνια της «κρίσης», που ο οδοντίατρος τείνει να γίνει «είδος πολυτελείας» για τους ασθενείς. Μάλιστα, πρόκειται να συζητηθεί το τι ζητούν σήμερα οι ασθενείς από τους οδοντιάτρους. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι θα πραγματοποιηθούν και 5 σεμινάρια, ενώ έχουν διοργανωθεί και αρκετές επισκέψεις σε αξιοθέατα και μουσεία της περιοχής.
Από την πλευρά του, ο γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Κώστας Νικολακέας, πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα συνέδριο που παντρεύει την καινοτομία με αυτό που ζητούν οι ασθενείς στην πράξη.
Με τη σειρά του ο ταμίας του συλλόγου, Άγγελος Τσορφολιάς, ενημέρωσε ότι στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιεί εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας για την προαγωγή της στοματική υγείας των πολιτών, θα γίνουν στοματολογικές εξετάσεις σήμερα Τετάρτη στο Άσυλο Ανιάτων, αύριο Πέμπτη στο Α και Β ΚΑΠΗ Καλαμάτας και στο Αλεξανδράκειο Γεροκομείο και, τέλος, την Κυριακή στο Σύλλογο Ζαχαροδιαβητικών Μεσσηνίας.
Κλείνοντας, ο κ. Τσορφολιάς, ευχήθηκε το 53ο Ετήσιο Συνέδριο της Στοματολογικής Εταιρείας να «συνδυάσει» τη γνώση με τις ομορφιές της περιοχής μας και να μείνει αξέχαστο σ’ όλους τους συμμετέχοντες.
 
 
Του Κώστα Γαζούλη