Κινδυνεύουν κάθε ώρα κάτοικοι και μαθητές στο δρόμο της Σπάρτης (φωτογραφίες)

Κινδυνεύουν κάθε ώρα κάτοικοι  και μαθητές στο δρόμο της Σπάρτης (φωτογραφίες)

Χωρίς πεζοδρόμια όλη η περιοχή παρά την ύπαρξη δημοτικού σχολείου

SPARTIS 1.jpg
 (Οι μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου, κατεβαίνοντας από το σχολείο τους, βρίσκονται στην εθνική οδό)
Καθημερινά κινδυνεύουν οι κάτοικοι, οι πεζοί – και σε λίγες ημέρες οι μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου -που είναι αναγκασμένοι να κινούνται στο δρόμο Καλαμάτας-Σπάρτης, στο τμήμα μέχρι το στρατόπεδο και λίγο πιο πάνω που υπάρχουν κατοικίες, καθώς δεν υφίσταται ίχνος πεζοδρομίου.
Όπως σημείωσαν κάτοικοι της περιοχής, έχουν ήδη σημειωθεί τρία θανατηφόρα ατυχήματα τα τελευταία χρόνια, ενώ το φόβο τους επανέφερε τροχαίο ατύχημα  την προηγούμενη εβδομάδα, με αυτοκίνητο που ξέφυγε της πορείας του και έπεσε σε κτήμα.

SPARTIS 2.jpg
(Ούτε ίχνος πεζοδρομίου και η ταμπέλα φαίνεται-δε φαίνεται…)

Καμία ασφάλεια

SPARTIS 4.jpg
(Τη μονοδρόμηση των στενών δρόμων έχουν ζητήσει οι κάτοικοι της περιοχής)

Οι κάτοικοι, όπως μας είπαν, φοβούνται για την ασφάλεια των παιδιών τους, αλλά και για τους ίδιους, αφού καθημερινά αναγκάζονται να περπατούν στο δρόμο χωρίς να νιώθουν ασφάλεια. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι δεν υπάρχει χειρότερη στιγμή από το να περπατά κάποιος και να περνά δίπλα του μεγάλη νταλίκα ή φορτηγό. Επίσης, το συγκεκριμένο δρόμο χρησιμοποιούν πολλοί φαντάροι που κατεβαίνουν με τα πόδια στην πόλη, όταν έχουν άδεια, ενώ και το ίδιο το στρατόπεδο έχει πολύ μεγάλη κίνηση.
Πλέον ανησυχούν περισσότερο, επειδή σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου και οι μικροί μαθητές θα πρέπει να περπατούν στο δρόμο.
Μάλιστα, ορισμένοι είπαν ότι έχουν απευθυνθεί και στο Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να φτιαχτούν πεζοδρόμια, αλλά δε βρήκαν ανταπόκριση.
Τέλος, τόνισαν ότι μεγάλο πρόβλημα αποτελούν οι πολύ στενοί δρόμοι που ξεκινούν από το δρόμο της Σπάρτης και καταλήγουν στη δυτική πλευρά της πόλης, καθώς δε χωρούν να περάσουν δύο αντιθέτως κινούμενα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα καθημερινά να βιώνουν καυγάδες οδηγών. Μάλιστα, έχουν ζητήσει τη μονοδρόμηση των συγκεκριμένων δρόμων, αλλά ούτε και για αυτό το αίτημά τους υπάρχει ανταπόκριση.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη