Περιμένοντας έναν αργό και βασανιστικό θάνατο

Περιμένοντας έναν αργό και βασανιστικό θάνατο

Στα ρεπορτάζ που διαβάζατε τις προηγούμενες ώρες αναφερόμαστε σε σημεία από τα οποία έχει περάσει το νερό και έχει καταστρέψει ό,τι βρήκε στο διάβα του.
Για κάποιους, όμως, το δράμα δεν έχει τελειώσει ή, καλύτερα, τώρα αρχίζει… Αναφερόμαστε σε καλλιέργειες, επιχειρήσεις και μαντριά, που το νερό αργά και βασανιστικά πλησιάζει μέχρι να τα «πνίξει». Πρόκειται για νερά που ήδη έχουν περάσει από τη Θουρία και άλλα μέρη και, μέσω του ποταμού Άρι, διαχέονται στην περιοχή του κάμπου, αφού ο ποταμός δεν μπορεί να αντέξει όλο αυτό το φορτίο.
Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της Φάρμας Σκοπέτου, που δεν είναι η πρώτη φορά που χάνεται στο νερό. Ο κ. Παναγιώτης Σκοπέτος, με τον οποίο μιλήσαμε, είχε ξαναδεί το νερό το 2013 να πνίγει τα ζώα του και να καταστρέφει μηχανήματα και ζωοτροφές.
Αυτή τη στιγμή έχει στο μαντρί του 250 πρόβατα, ενώ τότε είχε 400 που πνίγηκαν. Μάλιστα, τότε είχαν περάσει οι αρμόδιοι, είχαν καταγράψει τις ζημιές, αλλά ποτέ δεν έλαβε καμία αποζημίωση.
Όπως και το 2013 η καταστροφή προκλήθηκε από τον ίδιο ακριβώς λόγο, δηλαδή νερά του Άρι ξεχύνονται σταδιακά σε όλο τον κάμπο προκαλώντας αυτές τις ζημιές.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η όλη κατάσταση ξεκινά από τα έργα του αυτοκινητόδρομου που δεν επιτρέπουν στα νερά να έχουν ομαλή δίοδο, καθώς και από πρόβλημα στο αντλιοστάσιο της περιοχής.
Όσο περνά η ώρα, μας είπε, βλέπει τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει και είναι θέμα χρόνου να πνιγούν ξανά τα πρόβατά του, αφού είναι αδύνατο να απομακρυνθούν από το σημείο.
Π.Μπ.