Πρωτοποριακή μέθοδος για την καλλιέργεια εσπεριδοειδών στην Τριφυλία


Μία νέα μέθοδος προστασίας των εσπεριδοειδών, με σκοπό την αύξηση τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά των καλλιεργειών χαμηλής κάλυψης, υλοποιείται το τελευταίο καιρό στην Τριφυλία. Μάλιστα, φοιτητές από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έκαναν την πρακτική τους πάνω στο αντικείμενο, στο πλαίσιο των εργασιών τους.
Για τη νέα μέθοδο μίλησε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας με επίσκεψη σε καλλιέργεια στην περιοχή της Τερψιθέας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrisnews.com.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «ο κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος τόνισε ότι η μέθοδος εφαρμόστηκε επιτυχώς σε καλλιέργεια εσπεριδοειδών με πορτοκάλια, προσθέτοντας ότι όσο υπάρχουν σκεπτόμενοι άνθρωποι που εξακολουθούν να αναζητούν νέα δεδομένα, τότε βρίσκουμε λύσεις δημιουργίας.
 
Δυναμική καλλιέργεια με αποδόσεις
Επισήμανε ότι πρόκειται για την καλλιέργεια των αδερφών Κατσίρου, που πρωτοπορούν, με μια νέα ποικιλία που αποδίδει άριστα με βάση τη βέλτιστη αγροτική πρακτική. Στο δικτυοκήπιο αυτό κατάφεραν με τοποθέτηση ειδικών νάιλον προστασίας να προστατέψουν την παραγωγή από τις καιρικές συνθήκες κι έτσι να διασφαλίσουν την καλή ποιότητα παραγωγής.
Τα δέντρα ήταν 6 ετών, ενώ υπάρχει κι άλλη καλλιέργεια 15 στρεμμάτων, με δέντρα ηλικίας 10 ετών, όπου ο αγρότης λαμβάνει μέση παραγωγή 5 τόνων το στρέμμα, αρχίζει αρχές Μαρτίου και ολοκληρώνεται το Σεπτέμβριο. Ήδη υπάρχει ζήτηση από το εξωτερικό χάρις στα πλούσια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος, που είναι εύγεστα και πλούσια σε βιταμίνες…».