Επείγουσα ανάγκη να καθαριστεί το ρέμα των Αγίων Θεοδώρων

Επείγουσα ανάγκη να καθαριστεί  το ρέμα των Αγίων Θεοδώρων

Καταγγελία έπειτα από τη φυσική καταστροφή που έπληξε την περιοχή της Θουρίας την 7η Σεπτεμβρίου 2016:
Ήλθε κάποιο μηχάνημα, έσκαψε μικρό μέρος του ρέματος των Αγίων Θεοδώρων, άφησε γεμάτο μπάζα την κοίτη του ρέματος και έφυγε.
Επειδή έπεσα θύμα πλημμύρας με ολοσχερή καταστροφή στο σπίτι μου και εν συνεχεία παρασύρθηκε το Ι.Χ. αυτοκίνητο της συζύγου μου με αριθμό ΖΧΟ 2197 και βρέθηκε σε απόσταση 150 μέτρων με ολοσχερή καταστροφή, αριστερά στο σπίτι που έχασε τη ζωή του ο 92χρονος Ιωάννης Σταθόπουλος…
Επειδή το χωμένο ρέμα των Αγίων Θεοδώρων διαιωνίζει την αιτία και παραμένει ο κίνδυνος με απρόβλεπτες ζημιές μιας έντονης βροχόπτωσης, είναι επείγουσα ανάγκη να καθαριστεί το ρέμα και να ασχοληθεί σοβαρά ο Δήμος Καλαμάτας, είτε η οποιαδήποτε αρμόδια υπηρεσία, για την προβληματικότητα του ρέματος των Αγίων Θεοδώρων.
Επειδή κατεστράφησαν σπίτια, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα, λάδια και μεγάλο μέρος του αγροτικού εξοπλισμού κ.τ.λ. Επειδή κατεστράφησαν οι περιουσίες μας, οι κόποι και ο ιδρώτας μιας ζωής. είναι επείγουσα ανάγκη να υπάρξει υπεύθυνη λύση με αντιπλημμυρική θωράκιση.
Τέλος, εφαρμογή του Νόμου: θέμα “Οικονομική ενίσχυση τυχόν πληγέντων και αποκατάσταση πληγέντων λόγω έκτακτων γεγονότων”.
Επειδή με την ιδιότητα του απλού Έλληνα πολίτη προτιμώ να πεθάνω όρθιος παρά γονατιστός, καλό θα ήταν για τους πληγέντες του Νομού Μεσσηνίας, εάν και εφόσον συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτιστικής Προστασίας, η εκδιδομένη απόφαση να δημοσιευθεί προς ενημέρωση των πληγέντων στην έγκριτη εφημερίδα σας προς άρση πάσης παρεξηγήσεως.
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Γεωργανάς
Τέως δημοτικός σύμβουλος Ιλίου Αττικής