Με επιτυχία το 5ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη


Με περισσότερους από 250 κολυμβητές και δρομείς διεξήχθη σήμερα το πρωί το αγωνιστικό σκέλος του 5ου Κυπέλλου Εθελοντή Δότη, με επίκεντρο την παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο Ελίτ.  Μέσα σε ευχάριστο κλίμα οι συμμετέχοντες και οι διοργανωτές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας διέδωσαν το σύνθημα «Δώρισε την ευκαιρία για ζωή: γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών και κάνε τη λευχαιμία παρελθόν» και η προτροπής τους βρήκε σημαντική ανταπόκριση, καθώς έγιναν πολυάριθμες εγγραφές εθελοντών-δοτών. Ανάμεσά τους και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια –παρούσα σε 4 Ολυμπιακούς Αγώνες, Μαριάννα Λυμπερτά, στην οποία έγινε τιμητική βράβευση.
Νικητής στα 500 μ. κολύμβηση αναδείχθηκε ο Θανάσης Παπαμανωλόπουλος και 1η νικήτρια η Εριέττα Παπαμανωλοπούλου. Στα 1.000μ. το νήμα έκοψε ο Βασίλης Τσάκαλης και στα 3 χλμ. ο Λάμπρος Γκουντούμης.
Στα 5 χλμ. ο 16χρονος Νίκος Πονηρέας υπερέβαλλε εαυτόν και επιβραβεύθηκε με την πρωτιά, ενώ 1η γυναίκα ήταν η Ελένη Εξερτζόγλου.
Η αυλαία του φετινού Κυπέλλου Εθελοντή Δότη θα πέσει το βράδυ στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ, όπου από τις 8 το βράδυ θα ξεκινήσουν οι υπόλοιπες εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν ψυχαγωγικό-μουσικό μέρος, χαιρετισμούς επισήμων και επιστημονικές ομιλίες για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς, αίματος, μυελού των οστών και οργάνων για μεταμοσχεύσεις.