Ο δήμαρχος…εμφανίστηκε στις πληγείσες περιοχές – Χθες το πρωί στην παραλιακή ζώνη (φωτογραφίες)

Ο δήμαρχος…εμφανίστηκε στις πληγείσες περιοχές – Χθες το πρωί στην παραλιακή ζώνη (φωτογραφίες)

Στρατός, Δήμος και Μορέας επιχειρούν να “ομορφύνουν” το φαίνεσθαι της πόλης
  
Μετά από απουσία ημερών από τις περιοχές των προβλημάτων που δημιούργησε η νεροποντή των προηγούμενων ημερών, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση του, χθες, στην παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας.
Ειδικότερα, παρακολούθησε το Τμήμα του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού, από το Λουτράκι, που έφτασε χθες στην Καλαμάτα με μηχανήματα και συμμετείχε στον καθαρισμό της παραλίας της πόλης από τον τεράστιο όγκο καλαμιών, κορμών και διαφόρων άλλων φερτών υλικών που κατέβασαν οι χείμαρροι και τα νερά της βροχής.
Η παραλιακή ζώνη , που ξαναβρίσκει σιγά-σιγά τους ρυθμούς της, θα καθαριστεί σε όλο το πλάτος της από τα «Βραχάκια» μέχρι το «Φιλοξένια». Από το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού ήρθαν στην Καλαμάτα τρία ανατρεπόμενα οχήματα, ένας φορτωτής, ένα συνοδευτικό όχημα με έναν αξιωματικό, εφτά υπαξιωματικούς και τρεις οπλίτες. Στον καθαρισμό της πλαζ συμμετέχουν και οχήματα της κοινοπραξίας «Μορέας» αλλά και του Δήμου. Ένα κομμάτι της παραλίας καθαρίζεται από εργολάβο.
Βέβαια, όσο θετικό κι αν είναι το γεγονός, τα ερωτήματα συνεχίζουν να…κρέμονται στα χείλη των δημοτών. Σημασία έχει να είναι καθαρή η βιτρίνα της πόλης και οι δημότες των λαϊκών συνοικιών που επλήγησαν περισσότερο να υποφέρουν ή το αντίθετο;
Είναι λογικό να γίνονται προσπάθειες η πόλη να βρίσκει και πάλι την κανονικότητά της, αλλά πόσο πραγματική θα είναι αυτή η εικόνα, όταν, την ίδια στιγμή, εκατοντάδες πολίτες και επιχειρήσεις εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη με τη…λάσπη;
Κρύβοντας, για μια ακόμα φορά τα προβλήματα κάτω από το χαλί, δεν θεωρούμε ότι είναι η καλύτερη μέθοδος…
 
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη