Το σιντριβάνι της Μεσσήνης… σταμάτησε το «χορό»! (βίντεο)

Το σιντριβάνι της Μεσσήνης… σταμάτησε το «χορό»! (βίντεο)

Τα 20.000 ευρώ το χρόνο αγγίζει το κόστος συντήρησης του σύμφωνα με το δήμαρχο

Συζήτηση για το «φημισμένο» και μοναδικό στην Ελλάδα σιντριβάνι της Μεσσήνης (λόγω της δυνατότητάς του να χορεύει και να εναλλάσσει χρώματα στο ρυθμό της μουσικής) ξεκίνησε προχθές βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, με αφορμή την παρατήρηση του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας κ. Γαλιάτσου ότι τις ημέρες του πανηγυριού δε δούλεψε…
Απαντώντας ο δήμαρχος Γ. Τσώνης ανέφερε ότι το σιντριβάνι είναι «πονεμένη» ιστορία για τη Μεσσήνη και κοστίζει περίπου 20 χιλ. ευρώ το χρόνο η συντήρησή του, ενώ ο ίδιος γίνεται δέκτης παραπόνων από επαγγελματίες της πλατείας ότι βρέχει τα τραπέζια τους. Δεσμεύτηκε, δε, ότι θα εξετάσει το θέμα σοβαρά σε μια μελλοντική ανάπλαση της πλατείας…
Ο Στάθης Αναστασόπουλος χαρακτήρισε το σιντριβάνι, πρωτοποριακό έργο εξωστρέφειας για την εποχή του, που δεν πρέπει να εγκαταλείψει η Δημοτική Αρχή, αλλά να το αξιοποιήσει για την τουριστική προβολή του Δήμου. Υπενθύμισε, δε, ότι έχει άπειρες δυνατότητες, εναλλαγές χρωμάτων και «χορεύει» στο ρυθμό της μουσικής που ακούγεται.
Σχετικά με τη μελλοντική ανάπλαση της πλατείας, ο Στάθης Αναστασόπουλος σχολίασε: «Ελπίζουμε να μην αφαιρέσετε πλάκες για να βάλετε πλακάκια».
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος συμφώνησε ότι το σιντριβάνι ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του (κατασκευάστηκε στις αρχές του ’90), αλλά επισήμανε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία δεν μπορεί πλέον να το εξυπηρετήσει, καθώς δεν έχει βγει νέο λογισμικό, με αποτέλεσμα το σιντριβάνι να μην μπορεί να «χορέψει» στο ρυθμό της μουσικής.

Του Κώστα Γαζούλη