Έναρξη εγγραφών δευτέρου τετραμήνου και νέα εργαστήρια στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας

Έναρξη εγγραφών δευτέρου τετραμήνου και νέα εργαστήρια στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας

Έπειτα από ένα ιδιαίτερα πετυχημένο πρώτο τετράμηνο, το Κέντρο Νέων Καλαμάτας συνεχίζει δυνατά με καινούριο, ανανεωμένο, πρόγραμμα, ενώ οι εγγραφές για το β’ τετράμηνο θα γίνουν από τη Δευτέρα 30/1 έως και την Τετάρτη 1/2 (ώρα 17.00 – 22.00, Πλατεία Όθωνος 10, 1ος όροφος).
Τα καινούργια εργαστήρια για αυτό το τετράμηνο είναι:
Ρωσικά. Ιαπωνικά. Φωτογραφία/Camera obscura. Γιουκαλίλι. Αραβικά. Θέατρο Ντοκουμέντο. Γραφιστική. Trash Art. Πορτογαλικά. Συγγραφή άρθρων. Χαρακτική.
Νέα μέλη δέχονται τα εξής υπάρχοντα εργαστήρια:
Ελληνικά για ξένους. Νοηματική. Χορός για Εφήβους. Παραδοσιακοί χοροί αρχαρίων. Βραζιλιάνικος χορός Forro. Salsa/Latin χοροί. Κιθάρα για παιδιά. Ζωγραφική ενηλίκων. Δημιουργικές τέχνες. Κινηματογραφική λέσχη. Yoga. Kick Boxing. Krav Maga. Tai-Chi.
Επιπλέον, τα εργαστήρια ανταλλαγής γλωσσικών δεξιοτήτων, Γαλλικά, Γερμανικά, Κροατικά, Ολλανδικά, Πολωνικά, Τούρκικα, και Συζήτηση στα Αγγλικά, μπορούν να δεχτούν νέα μέλη, αρκεί να έχουν τουλάχιστον βασικές γνώσεις στην αντίστοιχη γλώσσα (καθώς θα συνεχίσουν την πορεία που ξεκίνησαν τον Οκτώβρη).
Το καινούργιο τετράμηνο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με τους κανόνες του ΚΝΚ (ημερομηνία και ώρα εγγραφής).
Τα δε εργαστήρια γίνονται από εθελοντές και προσφέρονται δωρεάν για το κοινό. Η εγγραφή είναι δωρεάν, υπάρχει μόνο συμμετοχή 10 ευρώ (5 ευρώ για ανέργους) ανά εργαστήριο/ανά τετράμηνο, για την κάλυψη των εξόδων του κτηρίου (ενοίκιο και λογαριασμοί).
Όπως αναφέρεται σχετικά: «Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας είναι μια άτυπη εθελοντική δομή που σκοπό έχει την ανταλλαγή γνώσεων, την ενεργή κοινωνικοποίηση και την προσωπική ανάπτυξη των μελών του, χωρίς τη διαμεσολάβηση της οικονομικής συναλλαγής. Έχοντας ήδη τη συμμετοχή στα εργαστήρια, που προσφέρει από τον Απρίλιο του 2009 μέχρι σήμερα, άνω των 4.500 ατόμων και τη διοργάνωση άνω των 400 δραστηριοτήτων, προσπαθεί συνεχώς να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται με την ισότιμη βοήθεια όλων (ομάδας εθελοντών, μελών και φίλων του). Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η βασική δυσκολία που αντιμετωπίζει το ΚΝΚ, είναι το κτηριακό και δεδομένου του ότι τα τελευταία δύο χρόνια χρησιμοποιούν το χώρο για μαθήματα, πάνω από 800 άτομα σε εβδομαδιαία βάση, η ομάδα των εθελοντών του αναζητά χώρο που θα είναι πιο ασφαλής και προσβάσιμος στα μέλη του».
Περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των εργαστηρίων για αυτό το τετράμηνο, μπορεί κάποιος να βρει στο kentroneon.wordpress.com, αλλά και στη σελίδα στο facebook: Kentro Neon Kalamatas.