Διεξήχθη με επιτυχία το Σαββατοκύριακο η πολιτική ακαδημία στελεχών Ν.Δ. στην Καλαμάτα


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών της Ν.Δ., η οποία διεξήχθη αυτό το Σαββατοκύριακο στο ξενοδοχείο Pharae Palace στην Καλαμάτα. Στελέχη από τη Μεσσηνία, αλλά και από τους γειτονικούς νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συμμετείχαν στο  επιμορφωτικό σεμινάριο που «τρέχει» αυτή την περίοδο με ιδιαίτερη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της Ακαδημίας κύριο χαρακτηριστικό ήταν η συμμετοχή του κοινού με πολλές ερωτήσεις προς τους εισηγητές.
Ήδη, μάλιστα, συζητείται η οργάνωση και δεύτερου κύκλου Πολιτικής Ακαδημίας στην Καλαμάτα το επόμενο διάστημα.
 
Τι είναι
Η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών της Ν.Δ. ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο υπό την αιγίδα του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, την εποπτεία του γραμματέα της ΠΕ Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη και την ευθύνη διεξαγωγής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού Ν.Δ., με σκοπό να παράσχει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση στα στελέχη της.
Στόχος της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών είναι να εμπλουτίσει τις γνώσεις των στελεχών που υποστηρίζουν καθημερινά τον πολιτικό και προγραμματικό λόγο της παράταξης τόσο στα ΜΜΕ όσο και σε επιμέρους περιβάλλοντα, επιστημονικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, στις έννοιες της Πολιτικής, της Οικονομίας, της Ηγεσίας και της Επικοινωνίας, αλλά και να εμβαθύνει σε ζητήματα που σχετίζονται με το σύγχρονο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.
Οι εισηγητές της Πολιτικής Ακαδημίας είναι πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και καταξιωμένοι επαγγελματίες στο χώρο της Στρατηγικής και Επικοινωνίας.
 
Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα της Πολιτικής Ακαδημίας άνοιξε το Σάββατο 1η Απριλίου ο κ. Μιχάλης Αργυρού, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο Cardiff University με τη θεματική ενότητα για την Οικονομία.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο κ.  Χάρης Τσιλιώτης, επίκουρος καθηγητής Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, δικηγόρος, με τη θεματική «Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη».
Η πρώτη μέρα έκλεισε με τη θεματική «Ιδεολογικά χαρακτηριστικά του φιλελευθερισμού – Σύγκριση με τα υπόλοιπα ιδεολογικά ρεύματα» με διάλεξη του Γεώργιου Αρχόντα, δρα Πολιτικής Φιλοσοφίας και Οικονομικής Θεωρίας, επισκέπτη ερευνητή στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Η Κυριακή, δεύτερη μέρα της Πολιτικής Ακαδημίας, ήταν αφιερωμένη στις στρατηγικές, τις τακτικές και τα εργαλεία πολιτικής επικοινωνίας και διαχείρισης κρίσεων, με σεμινάριο από το γνωστό σύμβουλο Στρατηγικής και Επικοινωνίας, Βασίλη Φεύγα.
Το σεμινάριο συντόνισε ο κ. Κώστας Λ. Μπακογιάννης, αναπληρωτής γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας Νέας Δημοκρατίας.