Ουσιαστική ανταπόκριση στην ημερίδα για τους δότες μυελού των οστών

Ουσιαστική ανταπόκριση στην ημερίδα για τους δότες μυελού των οστών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η ημερίδα που διοργανώθηκε στην Καλαμάτα από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας με θέμα «Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών- Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη Λευχαιμία παρελθόν», με τη συνδιοργάνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας και του Συλλόγου Εθελοντών Δοτών Καλαμάτας «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου και ομιλίες έγιναν από το διευθυντή Αιματολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, ιατρό Ιωάννη Αδαμόπουλο και το διευθυντή της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και του Κέντρου (ενημέρωσης & προσέλκυσης) Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών «Χάρισε Ζωή», καθηγητή Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη. Αμφότεροι μίλησαν για τη δωρεά μυελού των οστών και τη θεραπεία της λευχαιμίας και άλλων παθήσεων του αίματος.
 
Ανταπόκριση αστυνομικών
Η ημερίδα απευθυνόταν σε δημότες της περιοχής, αλλά και αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ευαίσθητο θέμα της δωρεάς μυελού των οστών.
Στην ημερίδα παρευρέθησαν εκπρόσωπος του μητροπολίτη Μεσσηνίας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, η βουλευτής Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, υποστράτηγος Δημήτριος Τριγώνης,  ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας Παναγιώτης Πούπουζας, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Καλαμάτας, ιατρός-χειρούργος, υπεύθυνος σε θέματα υγείας του Δήμου, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, η εκπρόσωπος της Ομάδας Στήριξης Καλαμάτας Παιδικών Χωριών SOS και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. Καλαμάτας Δήμητρα Ψαρούλη, ο πρόεδρος  Παναγιώτης Καγκαράκης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας, ο πρόεδρος Αθανάσιος Ντέρος και η γενική γραμματέας  της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας, καθώς και εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας, Συλλόγων και Ενώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας τιμήθηκε ο αρχιφύλακας Νικόλαος Ζωγράφος, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, ως εθελοντής δότης αστυνομικός, καθώς έχει προχωρήσει σε δωρεά μυελού των οστών.
Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση και αφύπνιση πολιτών και αστυνομικών για να ενισχυθεί ο εθελοντισμός για δότες μυελού των οστών. Δεκάδες δε, ήταν οι αστυνομικοί και λοιποί παρευρισκόμενοι που ανταποκρίθηκαν, κι αφού συμπλήρωσαν το έντυπο με τα απαραίτητα στοιχεία, ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία ελέγχου για να ενταχθούν στη λίστα των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.
Β.Β.