Υπέρ Τατούλη και κατά Ν.Δ. ο Παναγιώτης Νίκας για τα σκουπίδια


Νέος κύκλος έντασης στην Πελοπόννησο για τη Νέα Δημοκρατία
 
Ο Πέτρος Τατούλης έχει νεύρα…
 
Το πρώτο ημίχρονο της απροσδόκητης αναμέτρησης βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, βρήκε το δεύτερο να προτιμά την… άμυνα ως τακτική.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, την επόμενη ημέρα δηλαδή, ο κ. Τατούλης αποφάσισε να περάσει στην επίθεση. Έτσι έδωσε στη δημοσιότητα μια άκρως σκληρή ανακοίνωση εναντίον των βουλευτών. 
Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες είναι, φυσικό, να έχει προκαλέσει αναταράξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Με ανακοίνωσή τους αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι που ανήκουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στήριξαν αναφανδόν τον περιφερειάρχη. Επιπλέον, στο πλευρό του στέκεται και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.
Με χθεσινή δήλωσή του στο “Θάρρος” σχολίασε: “Στηρίζω τον Πέτρο Τατούλη στο συγκεκριμένο θέμα, κι ας λένε ό,τι θέλουν οι βουλευτές. Η λύση που προέκρινε με τη ΣΔΙΤ και την ΤΕΡΝΑ δεν είναι η καλύτερη, αντίθετα χαρακτηρίζεται ως κοστοβόρα για τους πολίτες- δημότες, αλλά είναι η μοναδική χειροπιαστή λύση στο μέγα θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Μιλάμε για ένα θέμα που κρύβεται κάτω από χαλί για 30 και πλέον χρόνια».
 
Η χθεσινή ανακοίνωση Τατούλη
Σημειώνει ο Π. Τατούλης σε δήλωσή του: «Τολμούν οι συγκεκριμένοι βουλευτές, που δήθεν νοιάζονται για τη λύση του προβλήματος, να μιλούν για καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ; Αυτοί είναι οι κύρια υπεύθυνοι για την ψήφιση του άρθρου 23 του πολυνομοσχεδίου Ν. 4386/2016, με το οποίο δεν αλλάζει ο φορέας υλοποίησης του έργου, όπως λανθασμένα πιστεύουν, αλλά δημιουργείται πρόβλημα στη δανειοδότηση του έργου από τις τράπεζες.
Αυτοί ήταν που παρότρυναν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τους οποίους συνέπλευσαν, αντικρούοντας απ’ τη μια τον ίδιο τους τον εαυτό, δημιουργώντας απ’ την άλλη το πρόβλημα καθυστέρησης στη λύση του προβλήματος των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο.
Άραγε, γνωρίζουν τι ψηφίζουν; Θα έπρεπε ήδη να απολογούνται στους Πελοποννήσιους πολίτες για τις επιπτώσεις των πράξεών τους».
 
Αντιπεριφερειάρχες και
περιφερειακοί σύμβουλοι
Τα μέλη  της παράταξης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, “Νέα Πελοπόννησος” και μέλη της Ν.Δ. θέλησαν να πάρουν θέση και να απαντήσουν στην επερώτηση που κατέθεσαν οι 10 βουλευτές του κόμματος για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.
Σε επιστολή που έδωσαν στη δημοσιότητα αναφέρουν ότι μέσα από την επερώτηση φαίνεται η έλλειψη ολοκληρωμένης ενημέρωσης των 10 αυτών βουλευτών και ότι οι συγκεκριμένοι δεν ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν για το θέμα αυτό που καταγγέλλουν.
Αναλυτικά: «Με έκπληξη και απορία πληροφορηθήκαμε το περιεχόμενο της επίκαιρης ερώτησης των βουλευτών της Ν.Δ. με θέμα “Άλυτο το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο”.
Από την ανάγνωση της ερώτησης διαπιστώνεται η έλλειψη εμπεριστατωμένης και ολοκληρωμένης ενημέρωσης των βουλευτών, αφού δεν επέδειξαν κανένα ενδιαφέρον να ενημερωθούν για την πορεία του έργου ΣΔΙΤ που σήμερα καταγγέλλουν.
Η κίνηση αυτή, όχι μόνο δεν προτείνει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά δημιουργεί αντιφατικές τάσεις στην παράταξη της Ν.Δ., σε μια περίοδο που όλοι εμείς αγωνιζόμαστε για τη μέγιστη δυνατή της συσπείρωση.
Εμείς θα συνεχίσουμε απρόσκοπτα να ενεργούμε με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών, διαφυλάττοντας παράλληλα την προσωπική μας αξιοπιστία».
Η δήλωση έχει τίτλο: Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι  της «Νέας Πελοποννήσου» – μέλη της Ν.Δ.
 
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη