Οι πυροσβέστες πρόλαβαν τα χειρότερα στο εργοστάσιο του Λέκκα

Οι πυροσβέστες πρόλαβαν τα χειρότερα στο εργοστάσιο του Λέκκα

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας το απόγευμα της Τρίτης, όταν δέχθηκε σήμα για φωτιά στο εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια κτήριο με την επωνυμία «Κλωστήρια Μεσσηνίας», έπειτα Cotton Fil και γνωστό στους Καλαματιανούς ως εργοστάσιο του Λέκκα.
Σε ρεπορτάζ του «Θάρρους» στις 6 Ιουνίου είχαμε αναφερθεί στην επικινδυνότητα του κτηρίου, αφού, πέρα από τον τεράστιο άδειο χώρο και τα λεηλατημένα γραφεία, λόγω του είδους που παρήγαγε υπάρχει μια στρώση βαμβακιού σε όλο το δάπεδο.
Μάλιστα, όπως είχαμε επισημάνει και τότε και το γράφουμε και σήμερα, άνθρωποι που γνωρίζουν από την κατάσβεση πυρκαγιών μάς είχαν πει ότι αν αυτό το βαμβάκι πάρει φωτιά, δύσκολα θα σβήσει.
Την Τρίτη το βράδυ, λοιπόν, ξέσπασε φωτιά μέσα στο εργοστάσιο, η οποία ξεκίνησε από σκουπίδια, αφού, όπως όλα δείχνουν, κάποιοι χρησιμοποιούν το σημείο για να κοιμούνται, ενώ ακριβώς δίπλα υπάρχει καταυλισμός τσιγγάνων.
Ευτυχώς η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, που έσπευσε με 4 οχήματα, πρόλαβε τα χειρότερα και η φλόγα δεν έφτασε στο βαμβάκι, το ζήτημα όμως είναι να μη χρειαστεί να φτάσουμε στα «ακόμα χειρότερα» για να γίνει κάτι.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το κτήριο έχει πλέον περάσει στα χέρια τράπεζας έπειτα από κατάσχεση. Μήπως οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να πιέσουν για να καθαριστεί και να κλειστεί ο χώρος, ώστε να μειωθεί, έστω, η επικινδυνότητα του παλιού αυτού εργοστασίου;
Π.Μπ.

Υ.Γ.: Να σημειωθεί, τέλος, ότι στο εσωτερικό του εργοστασίου υπάρχουν πολλές τρύπες, όπου αν πέσει κάποιος, μπορεί να έχουμε τραγικά αποτελέσματα, όπως πέρυσι στους Μύλους του λιμανιού, όπου ένας άστεγος που έμενε εκεί είχε σκοτωθεί. Μάλιστα και γι’ αυτό είχαμε γράψει πριν συμβεί το μοιραίο, αλλά ακόμα και σήμερα οι Μύλοι παραμένουν «ξέφραγο αμπέλι».