Σε κλίμα συγκίνησης η προβολή της ταινίας «Η δική μας Μαρία Κάλλας» στο Δήμο Οιχαλίας

Σε κλίμα συγκίνησης η προβολή της ταινίας «Η δική μας Μαρία Κάλλας» στο Δήμο Οιχαλίας

Με επιτυχία έγινε το περασμένο Σάββατο η προβολή της ταινίας «Η δική μας Μαρία Κάλλας» , στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Μαρία Κάλλας» του Δήμου Οιχαλίας.
Σε μια κατάμεστη, συναισθηματικά φορτισμένη αίθουσα, ο κόσμος υποδέχτηκε με θερμά χειροκροτήματα «την επιστροφή της δικής μας Μαρίας» στον τόπο καταγωγής της.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του δημάρχου Οιχαλίας, Αριστείδη Σταθόπουλου, ο οποίος, αφού τόνισε την ανάγκη να γίνει γνωστός ο τόπος καταγωγής της Μαρίας Κάλλας, το Νεοχώριον Μεσσηνίας, παρουσίασε τις διαδικασίες που πρόκειται να ξεκινήσουν για την αποκατάσταση και αναστήλωση της πατρικής οικίας της και τη δημιουργία ενός δυναμικού πολιτιστικού τρίπτυχου μεταξύ Αρχαίας Ιθώμης – πατρικής οικίας Κάλλας, γεφυριού Μαυροζούμενας – Επικούριου Απόλλωνα. Τέλος, συγκινημένος απέδωσε τα εύσημα στον κ. Παυλάκη, τέως πρόεδρο της κοινότητας Νεοχωρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν δεν υπήρχε ο Γιώργος Παυλάκης, σήμερα δε θα μπορούσαμε να μιλάμε για το θέμα της πατρικής οικίας της Μαρίας Κάλλας».
Στην συνέχεια το λόγο πήραν ο αρχαιολόγος κ. Θέμελης, ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου κ. Καμπόσος και ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας – Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας κ. Μαντάς. Όλοι με την σειρά τους τόνισαν την ανάγκη που έχει ο τόπος για τουριστική προβολή και δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους με όλους τους τρόπους στην προσπάθεια που ξεκινά ο Δήμος Οιχαλίας.
Στην εκδήλωση, εκτός των ανωτέρω, παραβρέθηκαν μέλη τοπικών συλλόγων και φορέων, πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου, μέλη του Δ.Σ., οι αντιδήμαρχοι Οιχαλίας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Λιόγας, η αρχαιολόγος κα Αραπογιάννη, ο γραμματέας της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, με μεγάλη συμβολή στην δημιουργία της ταινίας, κ. Μπαζίγος, η επικεφαλής των Οικολόγων Μεσσηνίας κα Λυμπεροπούλου, η κα Βούρβαχη, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μπακούρος, ο δημοτικός σύμβουλος Μεγαλόπολης κ. Φουσέκης, ο διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Θεοχάρης Ρέκκας, ο τέως δήμαρχος Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλος, ο αρχιτέκτων κ. Παναγόπουλος και πολλοί άλλοι.
Να σημειωθεί πως λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου το επόμενο Σάββατο 6/5, στις 8.00 το βράδυ, θα προβληθεί εκ νέου η ταινία.