Αύριο η απόφαση της προσωρινής διαταγής για την τύχη των δύο Κάνε Κόρσο που επιτέθηκαν σε γυναίκα

Αύριο η απόφαση της προσωρινής διαταγής για την τύχη των δύο Κάνε Κόρσο που επιτέθηκαν σε γυναίκα

Συζητήθηκε χθες η προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει πολίτης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας για να μη θανατωθούν τα δύο σκυλιά Κάνε Κόρσο που το Μάρτιο επιτέθηκαν και τραυμάτισαν σοβαρά μια γυναίκα που περπατούσε στην οδό Ηρώων.

Η απόφαση της προσωρινής διαταγής αναμένεται να ανακοινωθεί πιθανότατα αύριο και όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές κατέθεσαν τις προτάσεις τους.
Εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας τονίσθηκε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να κρατηθούν τα δύο σκυλιά και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να τα ελευθερώσει, αν αποφασίσει κάτι τέτοιο η σχετική επιτροπή. Μάλιστα, η δικαστής ζήτησε από τον εκπρόσωπο του Δήμου να της κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα και αποφάσεις του Δήμου που αφορούν στην υπόθεση των δύο σκυλιών.
Από την πλευρά του εκπαιδευτή, που αυτή τη στιγμή φιλοξενεί τα δύο ζώα, έχει επισημανθεί ότι υπάρχει δυνατότητα να κοινωνικοποιηθούν και να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη συμπεριφορά τους, όμως τα χρήματα που απαιτούνται είναι περίπου 5.000 ευρώ και ο Δήμος δεν προτίθεται να τα καταβάλει.
Από την πλευρά του πολίτη που έχει καταθέσει τα ασφαλιστικά μέτρα, ζητήθηκε να υπάρξει ευαισθησία και να γίνει σωστή έρευνα για να βρεθεί ανάδοχος για τα δύο σκυλιά, που θα τα εκπαιδεύσει σωστά και να μη θανατωθούν.
Υπενθυμίζεται ότι με τα ασφαλιστικά μέτρα, ο πολίτης ζητά να τηρηθούν όλα όσα προβλέπει ο νόμος, με σκοπό  αυτά τα δύο σκυλιά να μη θανατωθούν, εφόσον δε συντρέχει κανένας λόγος, καθώς είναι υγιή.
Β.Β.