Άλλη μια τραγωδία αποφεύχθηκε στην Ηρώων με επίθεση σκύλου σε 12χρονο!

Άλλη μια τραγωδία αποφεύχθηκε  στην Ηρώων με επίθεση σκύλου σε 12χρονο!

Με τον ίδιο ιδιοκτήτη των σκύλων που κατακρεούργησαν γυναίκα το Μάρτιο του 2017

Μία νέα τραγωδία, αυτή τη φορά με ένα 12χρονο, αποφεύχθηκε προχθές στο παρά πέντε, ξυπνώντας μνήμες του Μαρτίου του 2017, όταν δύο σκυλιά κάνε κρόσο κατακρεούργησαν στην οδό Ηρώων μια νέα γυναίκα, καθώς σκύλος του ίδιου ιδιοκτήτη (!) επιτέθηκε στο ανήλικο αγόρι την ώρα που έμπαινε στο σπίτι του στην ίδια περιοχή, τραυματίζοντας το σοβαρά στο πόδι και το χέρι.

«Το δις εξαμαρτείν…» φαίνεται πως είναι άγνωστο για το συγκεκριμένο 63χρονο, που χθες κάθισε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας και κρίθηκε ένοχος για πρόκληση σωματικών βλαβών με  αμέλεια από υπόχρεο και καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με 3ετή αναστολή.

Ο ίδιος άνθρωπος τον Ιούνιο του 2020 είχε καταδικασθεί σε δεύτερο βαθμό για την επίθεση των σκύλων του σε γυναίκα το Μάρτιο του 2017 και έχει καταδικασθεί σε φυλάκιση 30 μηνών, ποινή για την οποία, όπως είπε και ο ίδιος χθες στην απολογία του, προσφέρει κοινωφελή εργασία σε Δήμο.

Να σημειωθεί ότι η γυναίκα που είχε δεχθεί τότε την επίθεση από τα σκυλιά ακόμα παλεύει για την αποκατάσταση της υγείας της, καθώς από τις δαγκωματιές που είχε δεχθεί είχαν κοπεί κομμάτια από το σώμα της…

Ήταν τυχερά
Το μεσημέρι της Τετάρτης ο 12χρονος μαζί με την αδελφή του επέστρεφαν από το σχολείο στο σπίτι τους στην οδό Ηρώων. Την ώρα που είχαν ανοίξει την εξωτερική πόρτα και η μικρή είχε ήδη μπει, ο 12χρονος δέχθηκε επίθεση από το σκύλο, ο οποίος τον δάγκωσε πρώτα στο πίσω μέρος του ποδιού και αμέσως μετά στο αριστερό χέρι, «κλειδώνοντας» το στόμα του και προκαλώντας σοβαρό τραύμα κοντά στους τένοντες.

Όπως κατέθεσε χθες ο πατέρας του παιδιού, εκείνη τη στιγμή έβγαινε από το σπίτι και άκουσε τις φωνές των παιδιών, είδε το παιδί του κάτω και το σκύλο να τον δαγκώνει στο χέρι. Ευτυχώς με μια τσάντα που κρατούσε κατάφερε να φοβίσει το ζώο και να φύγει. Στη δε μάντρα της πολυκατοικίας είπε πως είδε να έχουν σκαρφαλώσει άλλα παιδιά του Γυμνασίου, τα οποία είχε κυνηγήσει ο σκύλος νωρίτερα. Αμέσως μετά κλήθηκε η Αστυνομία και ο 63χρονος συνελήφθη.

Τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του 12χρονου κατέθεσαν πως ήξεραν ότι το σκυλί ανήκει στο συγκεκριμένο και το έβλεπαν ελεύθερο τουλάχιστον για ένα 24ωρο, ενώ υπογράμμισαν ότι η αμέλεια του ιδιοκτήτη συνεχίσθηκε και την επόμενη μέρα από το περιστατικό, οπότε είδαν και πάλι το σκυλί ελεύθερο στην περιοχή.

Ένοχος
Στην απολογία του ο 63χρονος ανέφερε ότι έχει το σκυλί τέσσερα χρόνια και δεν είναι επιθετικό, αλλά αυτή την περίοδο βρίσκεται σε οίστρο… Υποστήριξε ότι ο σκύλος άνοιξε την πόρτα και βγήκε, κι ενώ ο ίδιος βρισκόταν στην κοινωφελή εργασία που κάνει, τον ειδοποίησαν ότι το σκυλί έχει βγει και έφυγε γρήγορα από το Δήμο για να πάει να το μαζέψει. Είπε δε ότι ήδη έχει ξεκινήσει διαδικασίες να δώσει το σκυλί.

Τελικά το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 12 μηνών.

Της Βίκυς Βετουλάκη