ΠΑΣΠ και αποχή κέρδισαν στις φοιτητικές εκλογές στην Καλαμάτα

ΠΑΣΠ και αποχή κέρδισαν στις φοιτητικές εκλογές στην Καλαμάτα

Ημέρα φοιτητικών εκλογών η χθεσινή, με τις κάλπες να στήνονται σε όλες τις σχολές της χώρας. Στην Καλαμάτα η συμμετοχή συνέχισε την πτωτική της πορεία, αφού όσο περνούν τα χρόνια οι εκλογές αποδυναμώνονται, μιας και οι φοιτητές που φτάνουν στις κάλπες είναι όλο και λιγότεροι.

Συνολικά στήθηκαν πέντε κάλπες, ενώ οι παρατάξεις που διεκδικούσαν την ψήφο των φοιτητών ήταν τρεις. Μάλιστα, να σημειωθεί ότι στη Φιλολογία υπήρχε μόνο μία υποψηφιότητα, αυτή της ΠΑΣΠ.
Ξεχωριστό χρώμα σε αυτή τη διαδικασία έδωσαν και φέτος οι εκατοντάδες αφίσες που είχαν κρεμαστεί στα δύο Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πόλης. Εκείνη της ΠΑΣΠ ανέγραφε λόγια του Xαλίλ Γκιμπράν και ειδικότερα αποσπάσματα από «Το έθνος να λυπάστε…», ενώ αυτή της ΔΑΠ είχε ως κεντρικό σύνθημα το «Αξίζεις περισσότερα» και έγραφε: «Ανανέωση, Αριστεία, Αξιοκρατία, Αξιολόγηση». Τέλος, της ΠΚΣ είχε ως χαρακτηριστικό έναν παλμογράφο και ανέφερε: «Ο παλμός και η ελπίδα είναι στον αγώνα».

Στο πρακτικό κομμάτι, οι κάλπες του Πανεπιστημίου άνοιξαν στις 8.00 το πρωί και έκλεισαν στις 8.00 το βράδυ. Στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών υποψήφιες παρατάξεις ήταν η ΔΑΠ, η ΠΑΣΠ και η ΠΚΣ, ενώ σύμφωνα με τις λίστες, δικαίωμα ψήφου είχαν 900 φοιτητές.
Στο Τμήμα Φιλολογίας, όπως προαναφέραμε, υπήρχε μόνο ένα ψηφοδέλτιο και ήταν αυτό της ΠΑΣΠ, ενώ δικαίωμα ψήφου είχαν 613 φοιτητές.

Στο ΤΕΙ Πελοποννήσου είχαν στηθεί τρεις κάλπες, μία σε κάθε Σχολή. Ειδικότερα, η πρώτη στη Σχολή Διοίκησης Οικονομίας, με τους φοιτητές να έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε ΔΑΠ, ΠΑΣΠ και ΠΚΣ, ενώ οι κάλπες άνοιξαν στις 8.30 το πρωί. Τα ίδια ακριβώς συνέβησαν και στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας.
Τέλος, στο Τμήμα Λογοθεραπείας, που πρέπει να θυμίσουμε ότι μέχρι πρότινος ήταν σε μεταβατικό στάδιο για τη μεταφορά του στην Πάτρα, στήθηκε κάλπη, αλλά η συμμετοχή ήταν πολύ μικρή, αφού αυτή τη στιγμή οι ενεργοί φοιτητές είναι ελάχιστοι (πέρυσι ψήφισαν 26).
 

Σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής:
Τμήμα Φιλολογίας: Ψήφισαν 81, νικήτρια η ΠΑΣΠ
Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών: Ψήφισαν 127, 4 έδρες η ΠΑΣΠ, 2 έδρες η ΔΑΠ, 1 έδρα η ΠΚΣ
 
ΤΕΙ Πελοποννήσου:
Σχολή Διοίκησης Οικονομίας: 6 έδρες η ΠΑΣΠ, 1 έδρα η ΔΑΠ
Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας: 4 έδρες η ΠΑΣΠ, 2 έδρες η ΠΚΣ, 1 έδρα η ΔΑΠ
Τέλος στο Τμήμα Λογοθεραπείας ψήφισαν 11 και επικράτησε επίσης η ΠΑΣΠ).

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση