Δεν επαρκούν οι κλίνες της Καλαμάτας για συνεδριακό τουρισμό

Δεν επαρκούν οι κλίνες της Καλαμάτας για συνεδριακό τουρισμό

Με αφορμή το Συνέδριο Νευρολογίας που ξεκινά την προσεχή Πέμπτη στην Καλαμάτα, επανέρχεται το ζήτημα της έλλειψης κλινών στην πόλη, για το οποίο έχουν γραφεί πολλά. Πρέπει, δε, να προβληματίσει τους υπευθύνους, ώστε να δοθούν κίνητρα για δημιουργία νέων κλινών, ή, αν αυτό δεν επιτευχθεί, να εκπονηθεί ένα σχέδιο για το πότε, πώς και πού θα διεξάγονται τα συνέδρια.
Το εν λόγω συνέδριο θα παρακολουθήσουν πάνω από 700 σύνεδροι. Αν σε αυτό το νούμερο, προσθέσουμε τυχόν συνοδούς, εκπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών, τεχνικούς κ.λπ., αγγίζει ή και ξεπερνά τα 1.000 άτομα.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι στην Καλαμάτα υπάρχουν περίπου 900 κρεβάτια, νούμερο απαγορευτικό για τέτοιου μεγέθους συνέδρια. Έτσι, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες μας πληροφορίες, γιατροί από άλλα μέρη της Ελλάδας που ήθελαν να παρακολουθήσουν το συνέδριο δε θα έρθουν, αφού δεν κατάφεραν να βρουν δωμάτιο εντός πόλης.
Καλό θα είναι, λοιπόν, να προγραμματιστεί μια σύσκεψη για το πώς μπορεί να διαχειριστεί όλο αυτό το ζήτημα. Σίγουρα για να λυθεί χρειάζονται και ιδιωτικές πρωτοβουλίες, όπως και πρωτοβουλίες των αρχών, που πολλές φορές βάζουν γραφειοκρατικά εμπόδια.
Μέχρι τότε καλό θα είναι να μπαίνει ένα πλαφόν, γιατί είναι κρίμα άνθρωποι να ταλαιπωρούνται ή να θεωρούν την Καλαμάτα απαγορευμένο προορισμό λόγω έλλειψης κλινών.
Κάποιοι, βεβαίως, θα αναρωτηθούν, γιατί τέτοια συνέδρια δε γίνονται εκτός Καλαμάτας, αλλά εντός της Μεσσηνίας. Η απάντηση είναι ότι, σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας που υπάρχει για τα ιατρικά συνέδρια, δεν επιτρέπεται αυτά να διεξάγονται σε ξενοδοχεία 5 αστέρων, καθώς και μακριά από την πρωτεύουσα του κάθε νομού.
Επίσης ανασταλτικός παράγοντας για κάποιους από τους συνέδρους στην τελευταία παρατήρηση θα ήταν και το κόστος διαμονής σε ξενοδοχείο 5 αστέρων.
Π.Μπ.