#MessiniPhoto: Η Μεσσήνη διαμορφώνει την «ταυτότητα» της μέσα από την οπτική των δημοτών και των επισκεπτών της

#MessiniPhoto: Η Μεσσήνη διαμορφώνει την «ταυτότητα» της μέσα από την οπτική των δημοτών και των επισκεπτών της

Μεγάλος διαγωνισμός φωτογραφίας #Messiniphoto έως τις 20 Ιουλίου με πλούσια δώρα
 
Την πανέμορφη παραλία της Μπούκας επέλεξαν οι ιθύνοντες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μεσσήνης για να παρουσιάσουν το μεγάλο διαγωνισμό φωτογραφίας που ξεκίνησε την 1η Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 20 Ιουλίου. Σε μια λιτή εκδήλωση στο «κουλντούκι» της Μπούκας ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης και η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου κάλεσαν τόσο τους δημότες της Μεσσήνης όσο και επισκέπτες, να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και να διεκδικήσουν και τα πλούσια δώρα. Ιδιαίτερη έμφαση στο διαγωνισμό δίνεται στο θέμα «Οι δρόμοι του νερού στο Δήμο Μεσσήνης» και στην αποτύπωση πηγών, ποταμών, ακτών , παραλιών και γενικότερα υδάτινων στοιχείων. Για το λόγω αυτό στο διαγωνισμό συμμετέχει ενεργά και η ΔΕΥΑΜ του Δήμου Μεσσήνης, ο πρόδρος της οποίας κ. Μπουρίκας έδωσε το παρών στην προχθεσινή συνέντευξη τύπου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη.
 
Γιώργος Τσώνης  
Ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης τόνισε  ότι σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της περιοχής να «εκφράσουν» τη δημιουργικότητα τους  μέσα από τη φωτογραφία που αποτελεί μια απεικόνιση της στιγμής. Πρόσθεσε επίσης ότι η ποιότητα της κάθε φωτογραφίας «συμβαδίζει» με την διάθεση του φωτογράφου. Κλείνοντας, σημείωσε ότι ελπίζει η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου να στεφθεί με επιτυχία και να δώσει κουράγιο και ελπίδα σε όλο τον κόσμο, προσπερνώντας τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε.
 
Ελένη Αλειφέρη  
Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας χαρακτήρισε πολύ εύστοχη την πρωτοβουλία  του Δήμου Μεσσήνης ενώ τόνισε ότι η Μεσσήνη , περιοχή με ιστορία αιώνων, έχει καταφέρει να διατηρήσει μια ξεχωριστή δική της ατμόσφαιρα. Σημείωσε επίσης, ότι ο διαγωνισμός  δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσει η περιοχή το δικό της «στίγμα» αλλά και να ενισχυθεί και να οριστικοποιηθεί η «ταυτότητα» της Μεσσήνης, μέσα από την οπτική των δημοτών και των επισκεπτών της, αλλά και τη δυνατότητα που δίνει η τέχνη της φωτογραφίας που παραμένει διαχρονική.
 
Γεωργία Παναγοπούλου 
Τη συνέντευξη τύπου έκλεισε η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου που κάλεσε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει μέχρι και τις 20 Ιουλίου στο μεγάλο  διαγωνισμό. Παράλληλα, υπογράμμισε τη δυνατότητα παρέμβασης που δίνεται στους ανθρώπους της περιοχής, αποτυπώνοντας την εικόνα που θέλουν να δώσουν στη Μεσσήνη.
 
Θέμα – Όροι διαγωνισμού και Δώρα
 
 Οι φωτογραφίες που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό θα πρέπει να έχουν ως θέμα το
περιβάλλον, αξιοθέατα, οικιστικό ιστό, καθημερινή ζωή. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο θέμα « οι δρόμοι του νερού στο Δήμο Μεσσήνης» και στην αποτύπωση πηγών, ποταμών, ακτών , παραλιών και γενικότερα υδάτινων στοιχείων. Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό με 1 έως 5 φωτογραφίες, με αποστολή στο emailmessini.photo@gmail.com ή με μήνυμα στη σελίδα του Δήμου Μεσσήνης στο
facebook(messenger) ( f: dimos messinis) ή στο instagram με  #messiniphoto.
Οι φωτογραφίες τέλος, θα πρέπει να έχουν ληφθεί στα Καλλικρατικά όρια του Δήμου Μεσσήνης. Οι νικητές θα αναδειχθούν από επιτροπή στην οποία συμμετέχει  ο διακεκριμένος χαράκτης και ζωγράφος Τάκης Κατσουλίδης και μέλη της είναι οι Νίκος Παναγιωτόπουλος, Φανός Δημήτρης, Γιώργος Τασσόπουλος, Δημήτρης Ζώης, Στάθης Αθανασάς και Τάκης Κούρος. Ο πρώτος νικητής θα λάβει 250 ευρώ, ο δεύτερος 150, και ο 3ος 100. Επίσης,  θα δοθούν αρκετά δώρα τεχνολογίας ενώ με ξεχωριστό δώρο θα βραβευθεί η καλύτερη φωτογραφία που θα έχει ληφθεί από μαθητή της Μεσσήνης. 
 
Υγ: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό στην ιστοσελίδα του Δήμου Μεσσήνης www.messini.gr
 
Του Κώστα Γαζούλη