Κτήριο Αλειφέρη: Ένα διαμάντι έρχεται ξανά στο φως

Κτήριο Αλειφέρη: Ένα διαμάντι έρχεται ξανά στο φως

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στο κτήριο Αλειφέρη, ένα κτήριο-κόσμημα που μέχρι πρότινος αποτελούσε εφιάλτη για τον πεζοδρόμο της Αριστομένους. Τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει, αφού πριν από λίγο καιρό πουλήθηκε μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και ήδη ξεκίνησαν εργασίες ανακατασκευής.
Όπως μάθαμε, αυτή τη στιγμή γίνεται άδειασμα του κτηρίου και οι κάδοι που έχουν πεταχτεί είναι ήδη εκατοντάδες, ενώ έπεται συνέχεια. Χθες, δε, κόπηκαν κάποια δέντρα που υπήρχαν στον ακάλυπτο και όσο περνά ο καιρός, όλο και πιο πολύ το κτήριο «θα αναπνέει».
Επόμενη φάση είναι αυτή της αποτύπωσής του, ενώ όσο πιο σύντομα τελειώσουν τα γραφειοκρατικά, τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσουν οι εργασίες.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι σε κτήρια σαν αυτό, που έχουν χαρακτηριστεί ως διατηρητέα δηλαδή, πέραν της Πολεοδομίας, εμπλέκονται κι άλλες υπηρεσίες, όπως, για παράδειγμα, το υπουργείο Πολιτισμού.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο βόρειο τμήμα του τετραγώνου, όπου υπάρχει ένα ισόγειο κτήριο που δεν είναι διατηρητέο, θα προστεθεί όροφος.
Για τη χρήση του κτηρίου, αφότου ολοκληρωθούν οι εργασίες, είναι νωρίς να μιλάμε, όπως μας είπαν, καθώς ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί πότε θα είναι έτοιμο.
Όπως και να έχει, πάντως, μόνο ευχάριστη μπορεί να είναι η εξέλιξη της ανακατασκευής του κτηρίου- συμβόλου για την Καλαμάτα.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση