Ολοκληρώθηκαν οι ορκωμοσίες στο ΤΕΙ- Συνέχεια τώρα στο ΑΕΙ

Ολοκληρώθηκαν οι ορκωμοσίες στο ΤΕΙ- Συνέχεια τώρα στο ΑΕΙ

Η τελευταία ορκωμοσία για το 2017 στο ΤΕΙ Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε χθες, οπότε 16 απόφοιτοι έλαβαν το πτυχίο τους. Τελευταία ορκωμοσία, όμως, από τη θέση του προϊσταμένου του Τμήματος και για τον Δημήτρη Πετρόπουλο, ο οποίος εξελέγη αντιπρύτανης.
Ο προϊστάμενος ήταν ο πρώτος, αλλά όχι ευτυχώς ο τελευταίος, όπως και ο ίδιος είπε, που ξεκίνησε να ηγείται του Τμήματος πριν από 8 χρόνια. Χρόνια με λύπες και χαρές, αγωνίες και, τελικά, δικαίωση, καθώς το Τμήμα κατάφερε τελευταία στιγμή να γλιτώσει από τη συγχώνευση που προέβλεπε το Σχέδιο «Αθηνά».
Αυτός, μάλιστα, είναι ο λόγος που η χθεσινή ορκωμοσία αποτελεί την προτελευταία που γίνεται άμεσα, μιας και έχουν μείνει περίπου 20 τελειόφοιτοι, που θα ορκιστούν το καλοκαίρι, με την επόμενη να υπολογίζεται σε 4 χρόνια, αφού φέτος έλαβε ξανά φοιτητές το Τμήμα.
Ο κ. Πετρόπουλος, απευθυνόμενος στους πτυχιούχους, είπε ότι αισθάνεται χαρά και δικαίωση που ένα Τμήμα με μικρή πορεία έχει καταφέρει να έχει τέτοια αναγνώριση από τον κόσμο της Λογοθεραπείας.
Κλείνοντας ευχαρίστησε τους συνεργάτες του όλα αυτά τα χρόνια και παρέδωσε τη σκυτάλη στο νέο προϊστάμενο, Κωνσταντίνο Μαυρέα.
Από την πλευρά του, ο κ. Μαυρέας ανέφερε ότι μπορεί το Τμήμα να είναι μικρό αλλά έχει μεγάλη εξέλιξη, ενώ οι πτυχιούχοι θα έχουν την τύχη να μη γνωρίσουν στο επάγγελμά τους την κρίση, καθώς υπάρχει άμεση απορρόφηση στην αγορά εργασίας.
Κλείνοντας συμβούλεψε τους πτυχιούχους να βλέπουν το επάγγελμά τους ως λειτούργημα, αφού έχει να κάνει με τον άνθρωπο, καθώς και να μην εγκαταλείψουν το διάβασμα, αφού «οι γνώσεις απαξιώνονται, μιας και υπάρχει συνεχής εξέλιξη».
 
Πανεπιστήμιο
Οι ορκωμοσίες συνεχίζονται την επόμενη εβδομάδα στην Πανεπιστημιακή Σχολή της πόλης και ειδικότερα την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, οπότε θα πραγματοποιηθούν για το Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών στις 2.00 μετά το μεσημέρι. Στις 3.00 θα ακολουθήσει αυτή του Τμήματος Φιλολογίας.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση