Διεκόπη για την Παρασκευή η δίκη του Αιγύπτιου που τραυμάτισε με μαχαίρι δύο αστυνομικούς στην Καλαμάτα

Διεκόπη για την Παρασκευή η δίκη του Αιγύπτιου που τραυμάτισε με μαχαίρι δύο αστυνομικούς στην Καλαμάτα

Για την Παρασκευή διεκόπη χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας η δίκη του Αιγύπτιου που το Σεπτέμβριο του 2017 τραυμάτισε με μαχαίρι δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην Καλαμάτα.

Ο Αιγύπτιος, που κατηγορείται για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τελεσθείσας κατά συρροή, παράνομης οπλοφορίας, ληστρικής κλοπής, οπλοχρησίας, αντίστασης κατά της Αρχής, τελεσθείσας από δράστη που οπλοφορούσε, ενώ τα πρόσωπα κατά των οποίων στράφηκε η πράξη διέτρεξαν σοβαρό προσωπικό κίνδυνο, και απόπειρας βιασμού και κρατείται στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου, δεν είχε δικηγόρο. Το δικαστήριο διέκοψε ώστε να ορισθεί δικηγόρος.
Σημειώνεται ότι οι δικηγόροι – μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας από χθες βρίσκονται σε αποχή (σ.σ. θα διαβάσετε σχετικά στο σημερινό φύλλο του «Θ») και δεν ήταν «εύκολη» υπόθεση ο ορισμός δικηγόρου. Τελικά, συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου ορίστηκε ο δικηγόρος Νικόλαος Αγγελόπουλος.
Η διακοπή για την Παρασκευή έγινε προκειμένου ο συνήγορος υπεράσπισης να λάβει γνώση της δικογραφίας. Πολιτική αγωγή στη δίκη είναι, μεταξύ άλλων, ο γνωστός δικηγόρος Γιώργος Ράλλης.

Ληστείες, απόπειρες βιασμού, βιασμοί και πολλά άλλα στο παρελθόν του
Σε σχετικό ρεπορτάζ της Βίκυς Βετουλάκη στο «Θ» αναφερόταν: «Άγιο είχαν το απόγευμα της Πέμπτης (σ.σ. 7 Σεπτεμβρίου 2017) τόσο οι αστυνομικοί που συνεπλάκησαν με τον 28χρονο σεσημασμένο Αιγύπτιο όσο και πολίτες, καθώς απέδειξε ότι ήταν αδίστακτος, χρησιμοποιώντας με μεγάλη ευκολία το μαχαίρι που είχε κλέψει από ψαρά.
Ο ένας αστυνομικός διακομίστηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας εκτός κινδύνου, με τραύμα από το μαχαίρι στο μέτωπο και στον ώμο, ενώ ο δεύτερος αστυνομικός της ΔΙΑΣ στάθηκε ακόμα πιο τυχερός, καθώς ο 28χρονος προσπάθησε να τον μαχαιρώσει στην αριστερή θωρακική χώρα, όμως για καλή του τύχη φορούσε αλεξίσφαιρο και αυτό τον έσωσε.
Με απίστευτα μεγάλο για την ηλικία του ποινικό μητρώο, ο 28χρονος Αιγύπτιος έχει καταδικαστεί για ληστεία, απόπειρα βιασμού, έχει κατηγορηθεί για βιασμό, ενώ και πρόσφατα σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα βιασμού σε ανήλικη στην Καλαμάτα.
Με κάθε τρόπο αποδείκνυε ότι είναι επικίνδυνος, παρά ταύτα κυκλοφορούσε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, και παρότι είχε ζητηθεί από τις αστυνομικές Αρχές και τον εισαγγελέα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του, έπειτα και από περιστατικό εις βάρος Γαλλίδας στην Καλαμάτα τον Αύγουστο.
Χθες ο 28χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος άσκησε εναντίον του δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τελεσθείσα κατά συρροή, οπλοφορία, οπλοχρησία, ληστρική κλοπή, απόπειρα βιασμού για το περιστατικό με την ανήλικη προ ημερών και αντίσταση κατά της Αρχής από δράστη που οπλοφορούσε, ενώ τα πρόσωπα κατά των οποίων στράφηκε διέτρεξαν σοβαρό προσωπικό κίνδυνο. Για να απολογηθεί στον ανακριτή, ζήτησε προθεσμία και θα παρουσιασθεί ενώπιόν του την Τρίτη.

Το χρονικό
Το επεισόδιο με τον 28χρονο την Πέμπτη ξεκίνησε περίπου στις 6.30 το απόγευμα. Ευρισκόμενος στο λιμάνι της Καλαμάτας πλησίασε ζευγάρι που περπατούσε με το παιδί τους και άρπαξε από το κεφάλι του άντρα τα γυαλιά ηλίου. Πριν προλάβουν να αντιδράσουν, τράπηκε σε φυγή.
Σχεδόν μια ώρα μετά, στην οδό Γ. Παπανικολάου, η οποία είναι παράλληλη της οδού Κρήτης και καταλήγει στην οδό Ηρώων, πλησίασε μια γυναίκα, η οποία βρισκόταν σε αυτοκίνητο και από το ανοικτό παράθυρο της άρπαξε από τα χέρια ένα ζευγάρι παπούτσια που κρατούσε. Έφυγε και πάλι τρέχοντας και ακολούθως πήγε στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και από ψαρά που ψάρευε, άρπαξε το μαχαίρι που είχε και τράπηκε σε φυγή.
Όλη αυτή την ώρα περιφερόταν στην παραλία και στην ακροθαλασσιά, με αρκετό κόσμο να προβληματίζεται από τον τρόπο που κινούνταν. Στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε σήμερα, φαίνεται ο δράστης, πριν από τη συμπλοκή του με τους αστυνομικούς, να περπατάει στη θάλασσα κρατώντας ένα ζευγάρι παπούτσια, τα οποία πιθανότατα είναι αυτά που είχε κλέψει από τη γυναίκα. Αυτόπτες μάρτυρες λένε πως είδαν ανάμεσα στα παπούτσια να κρύβει ένα μαχαίρι.

Αδίστακτος και επικίνδυνος
Στη συνέχεια επέστρεψε στο λιμάνι, όπου τον είδε η σύζυγος του άντρα που του είχε κλέψει τα γυαλιά ηλίου και προσπάθησε να του τα πάρει. Αυτός την απώθησε βίαια και προσπάθησε να φύγει. Ο άντρας επιχείρησε να τον κυνηγήσει, όμως ο 28χρονος σταμάτησε και τον απείλησε με μαχαίρι. Το περιστατικό είδαν πεζοί λιμενικοί, οι οποίοι προσέτρεξαν και τους οποίους επίσης απείλησε με το μαχαίρι και τράπηκε σε φυγή.  Άρχισε η αναζήτησή του από όχημα του Λιμενικού, δύο μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ και περιπολικά του Τμήματος και της Ασφάλειας.
Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, με τη βοήθεια και πολιτών, τον εντόπισαν στο Πάρκο του ΟΣΕ. Αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς κρύφτηκε κάτω από ένα βαγόνι, αρνούμενος να παραδοθεί. Απείλησε και τους αστυνομικούς με το μαχαίρι και κατάφερε να φύγει τρέχοντας, ανεβαίνοντας προς την Ψαρών και με κατεύθυνση προς την οδό Μακεδονίας.

Τους μαχαίρωσε
Στο χώρο στάθμευσης του σούπερ μάρκετ ΑΒ οι αστυνομικοί τον πρόλαβαν και του ζήτησαν να παραδοθεί. Τότε επιτέθηκε σε 39χρονο αστυνομικό της ΔΙΑΣ που τον έφτασε, χτυπώντας τον και τραυματίζοντάς τον με το μαχαίρι στο μέτωπο, κι ευτυχώς όχι σε άλλο σημείο του προσώπου του. Ο αστυνομικός έπεσε κάτω και ο Αιγύπτιος κατευθύνθηκε προς το μέρος του. Τότε ο αστυνομικός πυροβόλησε δύο φορές προειδοποιητικά στον αέρα. Ούτε αυτό, όμως, πτόησε τον αδίστακτο 28χρονο και μόλις πλησίασε κι ένας 47χρονος αστυνομικός της ΔΙΑΣ, τον χτύπησε με το μαχαίρι αριστερά στο θώρακα, σκίζοντάς του το αλεξίσφαιρο γιλέκο που ευτυχώς φορούσε. Πέφτοντας ο αστυνομικός τραυματίσθηκε στο χέρι, ενώ στο νοσοκομείο τού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.
Ο Αιγύπτιος, όμως, προσπάθησε και πάλι να διαφύγει, ενώ οι αστυνομικοί, ακόμα και οι τραυματισμένοι συνέχισαν να τον καταδιώκουν. Λίγα μέτρα πιο κάτω σταμάτησε και επιτέθηκε και δεύτερη φορά στον 39χρονο αστυνομικό, μαχαιρώνοντάς τον αυτή τη φορά στον ώμο. Τότε κατάφεραν και τον εγκλώβισαν σε πιλοτή πολυκατοικίας, όπου και τον συνέλαβαν, ενώ ακόμα και κόσμος που βρισκόταν σε παρακείμενα καταστήματα προσπαθούσε να βοηθήσει, πετώντας του πράγματα, όπως καρέκλες.

Πλούσιο παρελθόν
Ο 28χρονος Αιγύπτιος το Σεπτέμβριο του 2011 συνελήφθη για πρώτη φορά στην Καλαμάτα, καθώς βρισκόταν παράνομα στη χώρα μας. Τον Ιούλιο του 2012 στην Αθήνα αφαίρεσε από άντρα 25 ευρώ, καρφώνοντάς του μια χρησιμοποιημένη σύριγγα στο χέρι. Έπειτα από αναζητήσεις και αφού έφερε αντίσταση συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Εξαρχείων. Για αυτό καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών και 3 μηνών και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ. Είχε κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού από τον Ιούλιο του 2012 και αποφυλακίσθηκε στις 16 Ιουλίου 2015 με περιοριστικούς όρους.
Το Νοέμβριο του 2015 στην Αθήνα αποπειράθηκε να βιάσει μια γυναίκα, η οποία γλίτωσε ύστερα από παρέμβαση περαστικού. Συνελήφθη έπειτα από καταδίωξη και καταδικάστηκε για απόπειρα βιασμού σε κάθειρξη 5 ετών και οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών.
Από εκεί αποφυλακίστηκε στις 19 Ιουνίου του 2017 με περιοριστικούς όρους. Στις 21 Αυγούστου φέτος, στην οδό Αύρας στην παραλία αποπειράθηκε να βιάσει μια υπήκοο Γαλλίας. Την έσυρε σε πιλοτή πολυκατοικίας και κατάφερε να του ξεφύγει λόγω της αντίστασης που προέβαλε και τις φωνές. Η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό, τον αναγνώρισε από φωτογραφίες και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του για βιασμό.
Τις προηγούμενες ημέρες ο Αιγύπτιος ξαναχτύπησε, όταν στην οδό Καίσαρη, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, επιτέθηκε από πίσω σε 17χρονη που περπατούσε και άρχισε να τη χαϊδεύει. Η ανήλικη κατάφερε να ξεφύγει, καθώς προσέτρεξε ακούγοντας τις φωνές της η αδελφή της που ήταν στην περιοχή».