Από το Λιμενάρι Φιλιατρών στις αγορές του κόσμου το πρώτο υπαίθριο καρπούζι

Από το Λιμενάρι Φιλιατρών στις αγορές του κόσμου το πρώτο υπαίθριο καρπούζι

Το πρώτο υπαίθριο καρπούζι Τριφυλίας κόπηκε σήμερα στο Λιμενάρι Φιλιατρών, από την εταιρεία των παραγωγών, αδελφών Σπύρου και Γιώργου Μιχαλακόπουλου και Αντώνη Θεοδωρόπουλου, και φορτωνόταν σε κοντέινερς για την εγχώρια αγορά καθώς και τις αγορές του κόσμου!
Το φημισμένο και ξακουστό για την ποιότητα, τη γεύση του και τις θρεπτικές του ιδιότητες υπαίθριο καρπούζι Τριφυλίας, η συγκομιδή του οποίου ξεκίνησε, άρχισε το ταξίδι του για μια ακόμα χρονιά ώστε να κατακτήσει τις αγορές του κόσμου κερδίζοντας ολοένα και περισσότερες χώρες για την κατανάλωσή του!
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από την παραγωγή, φέτος η ποιότητα του καρπουζιού στην Τριφυλία είναι έξτρα.
Βοήθησαν οι κλιματολογικές συνθήκες και, βεβαίως, οι βέλτιστες καλλιεργητικές πρακτικές των παραγωγών της περιοχής οι οποίοι με μεράκι και πολύ κόπο φροντίζουν τη γη τους και τα προϊόντα τους. Τα πρώτα κοντέινερς από το Λιμενάρι έφυγαν για τη Λαχαναγορά Αθήνας, ενώ τα επόμενα προορίζονται για εξαγωγή σε Βαλκανικές χώρες αρχικά και στην υπόλοιπη Ευρώπη στη συνέχεια.
Όπως είπε στο «Θ» ο Σπύρος Μιχαλακόπουλος, που μαζί με τον αδερφό του Γιώργο και τον Αντώνη Θεοδωρόπουλο, έχουν καλλιεργήσει συνολικά εβδομήντα στρέμματα υπαίθριο καρπούζι, ποικιλίας “σελήνη”, «ξεκίνησε η συγκομιδή της φετινής χρονιάς με τις καλύτερες συνθήκες.
Η παραγωγή είναι πολύ καλή, η ποιότητα εξαιρετική, η γεύση του καρπουζιού λαχταριστή, η απόδοση πολύ καλή και αυτό διαμορφώνει και πολύ καλή τιμή στο ξεκίνημα, που φαίνεται να έχει και ανοδικές τάσεις.
Οι συνθήκες είναι άψογες και οι κλιματολογικές και οι εδαφολογικές και είμαστε αισιόδοξοι για την εξέλιξη της συγκομιδής που ξεκίνησε».

Του Ηλία Γιαννόπουλου