Π.Νίκας: Οι βουλευτές στερούν αστυνομικούς από το λαό για να τους κάνουν τα ψώνια…


Τη δική του θεωρία για το πρόβλημα με τις κλοπές στα χωριά της Καλαμάτας ανέπτυξε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.
Ειδικότερα, στις αναφορές που έκανε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, για σοβαρό πρόβλημα παραβατικότητας στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Θουρίας, ο κ. Νίκας κατηγόρησε για υποκρισία τους βουλευτές, όλους ανεξαιρέτως και όλων των κομμάτων. Είπε ότι απασχολούν αστυνομικούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην καταστολή της παραβατικότητας και εγκληματικότητας, για να τους κάνουν τα ψώνια. Και συνέχισε τονίζοντας ότι ενώ στερούν από την κοινωνία τους αστυνομικούς αυτούς, πηγαίνουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών και υπερασπίζονται τα αιτήματά τους για καλύτερη αστυνόμευση.
«Κάθομαι και σκέφτομαι πόσοι από τους 300 της Βουλής των Ελλήνων απειλούνται; Και πόσοι είπαν “ρε παιδί μου, δεν τους θέλω εγώ τους χωροφύλακες και τους αστυνόμους, δε φοβάμαι από το λαό, τους διαθέτω να πάνε σε συγκεκριμένη περιοχή» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας και συνέχισε: «Τι φοβούνται οι βουλευτές; Φοβούνται μήπως δεν κάνει τα ψώνια ο αστυνομικός; Βλέπεις όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων…, θέλουμε και την ορντινάντσα να τρέχει… Και πάμε σε συγκεντρώσεις για την παραβατικότητα και φωνάζουμε και λέμε το ένα και το άλλο. Να πουν “τους αστυνομικούς δεν τους θέλουμε, είναι για εσάς, πάρτε τους”. Μιλάμε για 5.000 αστυνομικούς που φυλάνε βουλευτές και παράγοντες της οικονομικής ζωής, της μπίζνας και δε συμμαζεύεται».
Ο δήμαρχος πρόσθεσε, σε ό,τι αφορά τον ίδιο, ότι «δεν επιθυμώ τίποτα και βαδίζω πάντα μόνος μου, αλίμονό μου», παρότι, όπως σημείωσε, κάθε μέρα τον προσεγγίζουν 2-3 φρενοβλαβείς, όπως τους χαρακτήρισε.
Α.Π.