«Τζιμάνι» 20χρονος «άρμεγε» 47χρονο δήθεν για αγορές στο ίντερνετ


Για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ενός 47χρονου συνελήφθη την Πέμπτη ένας 20χρονος Αλβανός στο Στασιό του Δήμου Τριφυλίας. Το θύμα, αφού είδε και  απόειδε, πως ούτε πράγματα που δήθεν αγόραζε μέσω του 20χρονου έβλεπε ούτε τα χρήματά του πίσω έπαιρνε, τον κατήγγειλε στην Αστυνομία και με προσημειωμένα χαρτονομίσματα αστυνομικοί της ομάδας Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Τριφυλίας τού φόρεσαν χειροπέδες.
 
Του έπαιρνε χρήματα
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας ο 47χρονος, από το Δεκέμβριο του 2016 έως και την Πέμπτη προχθές, παραθέτοντας ψευδή στοιχεία ως αληθή, σχετικά με τη δήθεν αγορά αντικείμενων μέσω διαδικτύου, ο 20χρονος του αποσπούσε  διάφορα χρηματικά ποσά. Του έλεγε, δε, ότι παραγγέλνει διάφορα εμπορεύματα, αλλά ποτέ δεν έφερνε κάτι. Όταν ο 47χρονος άρχισε να τον πιέζει για το πού είναι τα πράγματα, ο 20χρονος του απαντούσε ότι υπάρχει δικαστική διαμάχη με τους προμηθευτές των προϊόντων. Άρχισε, μάλιστα, να του ζητά άλλα χρήματα για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων.
 
Προσημειωμένα 50ευρα
Τις τελευταίες μέρες τού ζήτησε εκ νέου χρήματα και τότε αποφάσισε να πάει στην Αστυνομία. Με τη βοήθεια των αστυνομικών προσημείωσαν δύο χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Όταν ο 20χρονος πήγε στο σπίτι του 47χρονου, αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και βρήκαν στην κατοχή του τα προσημειωμένα χρήματα.
Από τη δήλωση του 47χρονου, όλο αυτό το διάστημα ο 20χρονος είχε καταφέρει να του αποσπάσει 10.000 ευρώ.
Ο νεαρός δράστης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας, για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη