Φοιτητικές εκλογές στην Καλαμάτα- «Σάρωσε» η ΠΑΣΠ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Φοιτητικές εκλογές στην Καλαμάτα- «Σάρωσε» η ΠΑΣΠ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Και στις Σχολές του ΑΕΙ και ΤΕΙ της πόλης στήθηκαν κάλπες για τις φοιτητικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σε όλη Ελλάδα.
Στην Καλαμάτα οι παρατάξεις που διεκδίκησαν τις ψήφους των φοιτητών ήταν η ΔΑΠ, η ΠΑΣΠ και η ΠΚΣ, ενώ για ακόμα μια φορά σημειώθηκε αποχή των φοιτητών στο εκλογικό τους δικαίωμα.

Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ειδικότερα στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών οι κάλπες άνοιξαν με καθυστέρηση, με τα τρία ψηφοδέλτια να είναι των ΔΑΠ, ΠΑΣΠ και ΠΚΣ και να διεκδικούν συνολικά 7 έδρες.

Και στο Τμήμα Φιλολογία οι κάλπες άνοιξαν με καθυστέρηση με τις τρεις υποψήφιες παρατάξεις να δίνουν το πάρων, αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι είναι ίσως η πρώτη φορά που στο συγκεκριμένο Τμήμα συμμετέχουν στις εκλογές και οι 3 παρατάξεις που και σε αυτό διεκδικούν 7 έδρες.

Στο ΤΕΙ Πελοποννήσου είχαν στηθεί 3 κάλπες, ειδικότερα η πρώτη, για τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας όπου υπήρχαν 3 υποψήφιες παρατάξεις η ΔΑΠ, η ΠΑΣΠ και η ΠΚΣ.

Οι ίδιες υποψηφιότητες υπήρχαν και στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής όπου οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί.

Τέλος στο Τμήμα Λογοθεραπείας υπήρξε ένα μόνο ψηφοδέλτιο, αυτό της ΠΑΣΠ με την εκλογική διαδικασία να κρατά μόνο μερικές ώρες, αφού το Τμήμα ήταν να καταργηθεί, κάτι που άλλαξε πέρυσι και έτσι φέτος μετά από χρόνια δέχθηκε ξανά φοιτητές.

Τα αποτελέσματα
Η καταμέτρηση των ψήφων και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το βράδυ.
Αναλυτικά τα ανεπίσημα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου:
Τμήμα Φιλολογίας: Ψήφισαν 101

ΠΑΣΠ: 5 έδρες
ΔΑΠ: 1 έδρα
ΠΚΣ: 1 έδρα
 
Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών: Ψήφισαν 170
ΠΑΣΠ: 4 έδρες
ΔΑΠ: 3 έδρες
 
ΤΕΙ Πελοποννήσου:
Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας: Ψήφισαν 290

ΠΑΣΠ: 5 έδρες
ΔΑΠ: 1 έδρα
ΠΚΣ: 1 έδρα
 
Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής: Ψήφισαν 261
ΠΑΣΠ: 5 έδρες
ΔΑΠ: 1 έδρα
ΠΚΣ: 1 έδρα
 
Τμήμα Λογοθεραπείας: Ψήφισαν 30
ΠΑΣΠ: 7 έδρες (ήταν η μοναδική υποψηφιότητα) 

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση