Στο τιμόνι του χορού παραμένει η Λίντα Καπετανέα, την Παρασκευή η απόφαση για τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕΚ

Στο τιμόνι του χορού παραμένει η Λίντα Καπετανέα, την Παρασκευή η απόφαση για τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕΚ

Έφτασε η ώρα του φετινού απολογισμού για την κοινωφελή επιχείρηση της «Φάρις». Αυτό θα γίνει την προσεχή Παρασκευή, 24 Αυγούστου.
Κυρίαρχο θέμα της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε ειδικούς και μη. Ήταν μια διοργάνωση που “αγκάλιασε” την πόλη, αλλά και ένα καλλιτεχνικό γεγονός που συζητήθηκε θετικά από τους πολίτες, εντός και εκτός πόλης. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η σύμβαση της καλλιτεχνικής διευθύντριας, Λίντας Καπετανέα, πρόκειται να ανανεωθεί και για την καινούργια χρονιά, τουλάχιστον.
Η ανανέωση θα αποφασιστεί, όπως προείπαμε, την Παρασκευή το μεσημέρι κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Φάρις», το οποίο επίσης θα επικυρώσει την επιλογή καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, θέση για την οποία υποβλήθηκαν εννιά υποψηφιότητες, οι οποίες αξιολογήθηκαν από αρμόδια επιτροπή της επιχείρησης και το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.
Ειδικότερα, οι εννιά υποψήφιοι καλλιτεχνικοί διευθυντές είναι οι: Παναγιώτης Αδάμ, Καλλιρρόη Βελέντζα, Πέτρος Γάλιας, Χρίστος Κόκκινος, Γιάννης Μαργαρίτης, Αννέτα Παπαθανασίου, Φίλιππος Σοφιανός, Κώστας Χαλκιάς και Νίκος Χατζηπαπάς. Επισημαίνεται, πάντως, ότι η Δημοτική Αρχή δεν είχε πρόθεση να προσλάβει καλλιτεχνικό διευθυντή, αλλά εξαναγκάστηκε κατά κάποιον τρόπο να το κάνει, δεδομένου ότι η ύπαρξή του είναι όρος για την επιχορήγηση, έστω και ισχνή, από το υπουργείου Πολιτισμού.
Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Φάρις», σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, αναμένεται να εγκριθούν ακόμη ο απολογισμός του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, ο κανονισμός διαχείρισης της βεστιαρίου του ΔΗΠΕΘΕΚ, ο απολογισμός της χειμερινής και της παιδικής παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕΚ, ενώ θα παρουσιαστεί η ιστοσελίδα της «Φάρις» και θα γίνουν οι απολογισμοί της Δημοτικής Σχολής Χορού, του Δημοτικού Ωδείου και του Εικαστικού Εργαστηρίου.
Α.Π.