24ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Λιγότερα εισιτήρια αλλά ικανοποίηση για το θέαμα

24ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Λιγότερα εισιτήρια αλλά ικανοποίηση για το θέαμα

Παρά τη γενική ικανοποίηση για το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, η διοργάνωση δεν τα πήγε και τόσο πολύ καλά σε ό,τι αφορά την προσέλευση κοινού με εισιτήριο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Τάσος Πολυχρονόπουλος, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της “Φάις”, πωλήθηκε μόνο το 55% των εισιτηρίων. Ωστόσο για το έργο της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Φεστιβάλ, Λίντας Καπετανέα, δεν υπάρχει κάποια ένσταση. Ακόμη, από τον πρώτο απολογισμό της διοργάνωσης, που έγινε προκύπτει ότι από το φετινό Φεστιβάλ έμειναν λεφτά στο Δήμο Καλαμάτας και τη Φάρις.
Και ο λόγος ήταν ότι υπήρξε γενναιόδωρη η χρηματοδότηση των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού (400.000 ευρώ) και των χορηγών (68.500 ευρώ).
Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό (θα ακολουθήσει ο οριστικός) τα έξοδα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ανήλθαν στα 409.930 ευρώ και τα έσοδα στα 588.426 ευρώ.
Ο Τάσος Πολυχρονόπουλος, εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, σημείωσε ότι αυτή η γενναιόδωρη οικονομική υποστήριξη του Φεστιβάλ επιβεβαιώνει αυτό που από καιρό τονίζει η παράταξή του, ότι οι συνθήκες είναι πολύ καλές ώστε ο θεσμός να κάνει βήματα προς τα μπροστά προς όφελος και της πόλης. Είπε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το φετινό Φεστιβάλ ήταν επιτυχημένο και πως τα πρώτα δείγματα γραφής της καλλιτεχνικής διευθύντριας, Λίντας Καπετανέα, είναι θετικά.
Στο σημείο ωστόσο στο οποίο ο κ. Πολυχρονόπουλος στάθηκε περισσότερο είναι στο ότι θα πρέπει η δημοτική αρχή να αξιοποιήσει τη οικονομική υποστήριξη της πολιτείας προς το Φεστιβάλ.
Τόνισε ότι εφόσον ο Δήμος φέτος δεν είχε να αντιμετωπίσει κανένα οικονομικό ζήτημα με τη χρηματοδότηση του Φεστιβάλ και δεν θα έχει να αντιμετωπίσει και τα επόμενα δύο χρόνια, για τα οποία επίσης έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από την πολιτεία, θα πρέπει να ρίξει το βάρος του στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του Μεγάρου Χορού.
Σε ό,τι αφορά τα εισιτήρια, ο κ. Πολυχρονοπουλος είπε ότι από τα 7.340 πωλήθηκαν τα 4.033, δηλαδή σημείωσε ότι η πληρότητα ήταν περίπου στο 55%. Συνέχισε ωστόσο σχολιάζοντας ότι οι αίθουσες στις παραστάσεις είχαν περισσότερο κόσμο και ζήτησε να εξηγηθεί πως δεν υπάρχει αντιστοίχιση μεταξύ του αριθμού των εισιτηρίων και του αριθμού των θεατών.
Η πρόεδρος της Φάρις, Αναστασία Μπελογιάννη, απαντώντας σε ό,τι αφορά τα χρήματα που περίσσεψαν στο Δήμο τόνισε ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πλεόνασμα, γιατί ο Δήμος διαθέτει πόρους του σταθερά για το Φεστιβάλ με έμμεσο τρόπο, καλύπτοντας δηλαδή δαπάνες που αφορούν το Μέγαρο Χορού, την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του εξοπλισμού του κ.ά
Πάντως ευχαρίστησε θερμά τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, για τις ενέργειές του ώστε να εξασφαλιστεί η τριετής οικονομική υποστήριξη του Φεστιβάλ.
Τέλος μίλησε θετικά για τη Λίντα Καπετανέα και το έργο της σε όλα τα επίπεδα σε ό,τι αφορά το Φεστιβάλ, ενώ σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα θα κάνει η ίδια τον καλλιτεχνικό απολογισμό της διοργάνωσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις.