Πρώην σκουπιδότοπος Γιαννιτσανίκων- Σε τραγική κατάσταση ο δρόμος

Πρώην σκουπιδότοπος Γιαννιτσανίκων- Σε τραγική κατάσταση ο δρόμος

Προχωρά το έργο υδροδότησης, με τα μηχανήματα να ξεθάβουν σκουπίδια

Το ζήτημα του παλιού σκουπιδότοπου των Γιαννιτσανίκων απασχόλησε για πολλά χρόνια την Καλαμάτα, καθώς μετά την κατάργησή του έπρεπε να σχεδιαστεί η επόμενη ημέρα.

Επόμενη ημέρα που… ήρθε το 2013, όταν ο Δήμος Καλαμάτας παραχώρησε το χώρο, έπειτα από κατάλληλες εργασίες, στις Λέσχες Μοτοσικλετών της πόλης. Μάλιστα, σε εκείνη τη συνάντηση ο δήμαρχος Καλαμάτας είχε δηλώσει ότι «ο Δήμος επισκεύασε το δρόμο για να υπάρχει ευχερής πρόσβαση στο χώρο και τα σωματεία», ενώ είχε αναφέρει, επίσης, ότι «δόθηκε εντολή στη ΔΕΥΑΚ για εκπόνηση μελέτης, προκειμένου να μεταφερθεί νερό στο χώρο, κάτι που θα ευνοήσει και τη γειτονική περιοχή».

Έκτοτε πέρασαν τέσσερα χρόνια και πέρυσι, στις 19 Μαρτίου 2017, το Πάρκο Μοτοσικλέτας Καλαμάτας ξεκίνησε να λειτουργεί επίσημα, με μια εντυπωσιακή εκδήλωση. Τότε, είχαμε παρατηρήσει ότι η κατάσταση στο δρόμο προς την πίστα ήταν άσχημη, μιας και υπήρχαν μεγάλοι «κρατήρες». Μάλιστα, είχαμε ρωτήσει τον αντιδήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, που ήταν παρών στην εκδήλωση, και μας είχε απαντήσει ότι χρειάζεται βελτιώσεις.

Ωστόσο, πέρασαν τόσοι μήνες και ο δρόμος παραμένει στην ίδια κατάσταση.
Όσο για το έργο της υδροδότησης του σημείου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, όπως μας είπε ο εργολάβος που συναντήσαμε εκεί θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για να ολοκληρωθεί και είναι μήκους 3,3 χλμ.
Τέλος, εντύπωση μας έκανε ότι στα σημεία που γίνεται εκσκαφή για να περάσει ο σωλήνας ύδρευσης έρχονται ξανά στην επιφάνεια σκουπίδια που είχαν θαφτεί σε όλη την περιοχή, όταν αυτή λειτουργούσε ως σκουπιδότοπος, αλλά προφανώς αυτό είναι κάτι αναμενόμενο…

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση