Οι Γαργαλιάνοι γιόρτασαν τον πολιούχο τους Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη

Οι Γαργαλιάνοι γιόρτασαν τον πολιούχο τους  Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη

Με λαμπρότητα τίμησαν χθες και προχθές στους Γαργαλιάνους τον πολιούχο τους Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη! Χθες το πρωί, ανήμερα της εορτής, στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου, στην κεντρική πλατεία, τελέστηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος. Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων και μαθητών, στους κεντρικούς δρόμους, με κατάληξη την κεντρική πλατεία, όπου αναπέμφθηκαν δεήσεις.
Μετά την απόλυση ο Δήμος Τριφυλίας και η Δημοτική Κοινότητα Γαργαλιάνων προσέφεραν γλυκά και αναψυκτικά στους επίσημους προσκεκλημένους στην «Μπρίσκειο» Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Στις θρησκευτικές τελετές και εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων διακρίναμε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τον α’ αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, την αντιπεριφερειάρχη Αντωνία Μπούζα, τον περιφερειακό σύμβουλο Περικλή Μαντά, τον πρώην βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Τριφυλίας Γιάννη Καλκαβούρα, τον πρώην δήμαρχο Κ. Κόλλια, τον επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» Παναγιώτη Αλευρά, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Τριφυλίας Ευστάθιο Ανδρινόπουλο, τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Γαργαλιάνων Γιάννη Κατσούλα, τον πρόεδρο της Δ.Κ. Γαργαλιάνων Ανδρέα Ματθιουδάκη, το μέλος του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της Ν.Δ., αντιστράτηγο Π.Ε. ε.α., Χρύσανθο Αθανασόπουλο, το συντονιστή της Σ.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ. Τριφυλίας, Κώστα Γεωργιόπουλο, αντιδημάρχους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και αξιωματικούς των Σωμάτων Ασφαλείας.
Παράλληλα με τη γιορτή ξεκίνησε και το πανηγύρι των Γαργαλιάνων, που θα διαρκέσει και τις επόμενες μέρες.

Του Ηλία Γιαννόπουλου