4ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας: Δεν είναι σχολείο, είναι κοντέινερ

4ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας: Δεν είναι σχολείο, είναι κοντέινερ

Από τη στιγμή που φέραμε στη δημοσιότητα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το 4ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, κάτι φάνηκε να κινείται για την επίλυσή τους. Έτσι, μετά τις υποσχέσεις που δόθηκαν στους γονείς για εργασίες στο χώρο, χθες το σχολείο επισκέφθηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ήταν μια βροχερή μέρα, οπότε όλοι διαπιστώσαμε ένα από τα κυριότερα προβλήματα που εδώ και καιρό έχουν εντοπίσει οι γονείς και έχει να κάνει με την έλλειψη στεγάστρου μπροστά στις αίθουσες, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο. Έτσι, ακόμα και μέχρι την τουαλέτα να θέλουν να πάνε οι μικροί μαθητές, θα πρέπει να εκτεθούν στη βροχή.
 
Μανώλης Μάκαρης: «Αν δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά, να νοικιαστεί χώρος» 
Μετά την επίσκεψή του στο 4ο Νηπιαγωγείο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας δήλωσε ότι, δυστυχώς, δεν καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών.
Ως σημαντικότερο πρόβλημα ο ίδιος εντόπισε τη μη ύπαρξη αύλειου χώρου, ενώ ο υπάρχων αποτελείται από τσιμέντο, χωρίς ούτε ένα παιχνίδι για τους μαθητές!
Ο κ. Μάκαρης αναφέρθηκε και στις τουαλέτες που βρίσκονται σε διπλανό κτήριο. Έτσι, όταν τα παιδιά θέλουν να πάνε στην τουαλέτα, είναι ασυνόδευτα.
Επίσης, μίλησε για τα προβλήματα που υπάρχουν με το αλεξικέραυνο και τα κλιματιστικά, τα οποία είναι ασυντήρητα.
Κλείνοντας σχολίασε ότι ο χώρος δεν επαρκεί και πρέπει άμεσα να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις. Για το λόγο αυτό κάλεσε την Τεχνική Υπηρεσία να προτείνει τι μπορεί να γίνει άμεσα, ενώ ανέφερε ότι αν δεν είναι δυνατόν το Νηπιαγωγείο να λειτουργήσει ορθά, να νοικιαστεί άλλος χώρος, κάτι που, όπως είπε, προβλέπεται και από τη νομοθεσία. Το σημαντικότερο, ωστόσο, παρατήρησε, είναι να βρεθεί χώρος ώστε να ανεγερθεί νέο νηπιαγωγείο, αφού δε γίνεται εν έτει 2018 παιδιά να βρίσκονται σε κοντέινερ.


Γονείς μαθητών: Τα πράγματα είναι άκρως τραγικά 
Κατά την επίσκεψη του κ. Μάκαρη στο σχολείο παρευρέθησαν και γονείς των μικρών μαθητών, οι οποίοι έδειξαν αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω, ενώ ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις, ώστε αν δεν αλλάξει κάτι, να πάρουν τα παιδιά τους από το 4ο Νηπιαγωγείο.
Ειδικότερα, τα μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Γονέων 4ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας, Γεωργία Παρασκευοπούλου και Ειρήνη Μάλαμα, δήλωσαν ότι αγχώνονται πολύ για το μέλλον των παιδιών που φοιτούν στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο και, μάλιστα, χαρακτήρισαν τα πράγματα άκρως τραγικά, σημειώνοντας πως τα παιδιά τους καθημερινά εκτίθενται σε κίνδυνο. Ο κίνδυνος αφορά στη σωματική τους ακεραιότητα, ενώ χαρακτήρισαν αδιανόητο να υπάρχει σχολείο στο οποίο πηγαίνουν παιδιά κάτω των 4 ετών και αυτός ο χώρος να ονομάζεται έτσι, ενώ θα έπρεπε να λέγεται κοντέινερ!
Όπως είπαν στη συνέχεια, αυτή η κατάσταση υφίσταται εδώ και 9 χρόνια και θα έπρεπε έπειτα από τόσο καιρό να έχει εκπονηθεί μια μελέτη και να έχουν γίνει κάποια βασικά πράγματα.
Επιπρόσθετα, οι γονείς κάλεσαν τις Υπηρεσίες να προβούν σε εργασίες ώστε να γίνει ο χώρος σχολείο, διαφορετικά ζητούν να τους δοθεί έγγραφη απάντηση ότι ποτέ δε θα γίνει. Να ξέρουν και οι ίδιοι ως γονείς τι θα κάνουν με τα παιδιά τους, μιας και ήδη αρκετοί ξεκίνησαν να τα παίρνουν από το 4ο Νηπιαγωγείο.
Σχετικά με τις κινήσεις στις οποίες ήδη έχουν προβεί, απάντησαν ότι έλαβαν κάποιες υποσχέσεις ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει τοποθετηθεί στο 4ο Νηπιαγωγείο σκέπαστρο, θα έχει γίνει συντήρηση των κλιματιστικών, ενώ θα έχει κατασκευαστεί πέργκολα στον αύλειο χώρο.
Όσο για το μέχρι πού είναι αποφασισμένοι να φθάσουν, απάντησαν: «Μέχρι εκεί που δεν πάει».
Κάποια στιγμή, σχολίασαν, πρέπει να μπει μια σειρά, καθώς αναφερόμαστε σε παιδιά, που θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα σε μια οργανωμένη κοινωνία.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση