Αναβλήθηκε λόγω απουσίας μαρτύρων η δίκη για την δολοφονία του Σωτήρη Ψυχόπαιδα

Αναβλήθηκε λόγω απουσίας μαρτύρων η δίκη για την δολοφονία του Σωτήρη Ψυχόπαιδα

Στο ΜΟΔ Γυθείου η δίκη για τη δολοφονία Σωτ. Ψυχόπαιδα με 4 κατηγορουμένους

Σε αναβολή οδήγησε η απουσία αρκετών βασικών μαρτύρων τη δίκη που επρόκειτο να ξεκινήσει χθες το πρωί στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Γυθείου για τη δολοφονία πριν από 10 χρόνια του 29χρονου Σωτήρη Ψυχόπαιδα σε ερημική τοποθεσία της Μικρομάνης.
Κατηγορούμενοι για την υπόθεση αυτή, οι οποίοι κάθισαν χθες στο εδώλιο του κατηγορουμένου με βαρύτατες κατηγορίες είναι τέσσερα άτομα. Δύο αδέλφια, δίδυμα, με βαρύ ποινικό παρελθόν, ένας αλλοδαπός που έχει καταδικασθεί για τη δολοφονία πατέρα και γιου Μεσάι και ένας 50χρονος που εμπλέκεται στην υπόθεση από συνομιλίες που έχουν καταγραφεί.
 
Εν ψυχρώ
Το πρωινό της 11ης Νοεμβρίου 2008, σε ερημική τοποθεσία της Μικρομάνης, ένας αγρότης που πηγαίνει στα κτήματά του βρίσκεται μπροστά σε μια αποτρόπαιη  εικόνα. Ο 29χρονος Σωτήρης Ψυχόπαιδας κείτεται νεκρός σε αγροτικό χωματόδρομο έχοντας δεχθεί 5 σφαίρες.
Ο ιατροδικαστής διαπιστώνει ότι ο άτυχος 29χρονος πυροβολήθηκε με περίστροφο στην κοιλιά, στο θώρακα, στο δεξί και αριστερό χέρι, ενώ ο δολοφόνος τού έδωσε και χαριστική βολή πυροβολώντας τον μια φορά στα ζυγωματικά, στο πρόσωπο.
Κοντά του ήταν σταθμευμένη η μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα του, κάτι που μαζί με άλλα στοιχεία που συλλέχθηκαν έκανε την Αστυνομία να πιστεύει ότι ο 29χρονος πήγε σε προκαθορισμένο ραντεβού με τον ή τους δολοφόνους του.
Η Αστυνομία υπέδειξε ως φυσικό δράστη τον κατηγορούμενο αλλοδαπό, για τον οποίο θεωρεί ότι είναι πληρωμένος δολοφόνος και ενεργούσε κατ΄ εντολή άλλου.
 
Φελίμ Μεσάι
Εξέδωσε, δε, ένταλμα σύλληψης χωρίς ποτέ να εκτελεσθεί, ώστε να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Συλλαμβάνεται, όμως, χρόνια μετά, όχι γι’ αυτή την υπόθεση, αλλά ως εκτελεστής στην πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας πατέρα και γιου Μεσάι και δικάζεται σε δις ισόβια. Στην ίδια υπόθεση εμπλεκόμενα ήταν και τα κατηγορούμενα δίδυμα αδέλφια.
Κατά την εκδίκαση εκείνης της υπόθεσης, στην απολογία του ο αλλοδαπός εκτελεστής αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι ήταν μπροστά στη δολοφονία του Ψυχόπαιδα, αλλά δεν το έκανε εκείνος. Υποδεικνύει ως δολοφόνο του 29χρονου τον Φελίμ Μεσάι, το δικό του θύμα δηλαδή.
Μάλιστα, παρά τις επίμονες ερωτήσεις του δικαστηρίου, δεν αποκαλύπτει τους λόγους της δολοφονίας του Σωτήρη Ψυχόπαιδα, δηλώνοντας πως δεν ξέρει γιατί ο Φελίμ Μεσάι τον σκότωσε.
Νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης θα ορισθεί από τον εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη