Στούπα: Ακατάλληλα λεωφορεία μεταφέρουν μικρούς μαθητές (φωτογραφίες)

Στούπα: Ακατάλληλα λεωφορεία  μεταφέρουν μικρούς μαθητές (φωτογραφίες)

Αποφασισμένοι οι γονείς να φτάσουν στα άκρα προτού θρηνήσουν θύματα! 
 
 
Σε αναβρασμό βρίσκεται η σχολική κοινότητα του Δημοτικού Σχολείου Στούπας εδώ και λίγες ημέρες και ειδικότερα από τη στιγμή που το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας ανέλαβε τη μεταφορά 44 μαθητών στις γραμμές Στούπα- Λαγκάδα και Στούπα-Εξωχώρι
Όπως κατήγγειλαν, λοιπόν, μέλη του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Στούπας, το μεσημέρι της πρώτης μέρας που ξεκίνησε η μεταφορά των μαθητών με λεωφορεία του ΚΤΕΛ βρέθηκαν στο σχολείο και ζήτησαν να ενημερωθούν από τους συνοδούς αν τα παιδιά τους ήταν δεμένα με ζώνες ασφαλείας. Διαπιστώθηκε, δε, ότι αυτό δε συνέβαινε, αφού οι 35 από τις 50 ζώνες συγκεκριμένου λεωφορείου δε λειτουργούσαν. Μάλιστα, οι γονείς κάλεσαν την Αστυνομία να καταγράψει την παράβαση, αλλά- όπως υποστηρίζουν- ο οδηγός πρόλαβε να φύγει από το σημείο.
Στη συνέχεια εκεί έφθασε άλλο λεωφορείο του ΚΤΕΛ, προκειμένου να εκτελέσει το δρομολόγιο, αλλά και σε αυτό οι συνοδοί των παιδιών διαπίστωσαν ελλείψεις. Ειδικότερα, ούτε σε αυτό λειτουργούσαν πολλές ζώνες ασφαλείας, τα λάστιχα είχαν τοποθετηθεί στο όχημα το 2009, ενώ οι πυροσβεστήρες είχαν λήξει.
Οι παραπάνω παρατηρήσεις προέκυψαν έπειτα από τον έλεγχο της Αστυνομίας, που μάλιστα έκρινε ότι τα παιδιά δεν είναι δυνατό να μετακινηθούν με το συγκεκριμένο λεωφορείο, οπότε έπρεπε να φθάσει τρίτο λεωφορείο του ΚΤΕΛ, το οποίο τελικά βρέθηκε, αφού έκανε το δρομολόγια για την Πλάτσα.
Αποτέλεσμα όλης αυτής της ταλαιπωρίας των μικρών μαθητών ήταν να φύγουν από το σχολείο μετά τις 3.00 το μεσημέρι. Αυτό, όμως, που επισημαίνουν οι γονείς των μαθητών είναι ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση. Όπως είπαν στο «Θάρρος», σήμερα αναμένεται να κινηθούν νομικά κατά των υπευθύνων, αφού εκείνο που ζητούν είναι η ασφάλεια των παιδιών τους και δε θα δεχθούν κανείς να παίζει με αυτή. Δήλωσαν, δε, αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους, καθώς θεωρούν ότι καθαρά από τύχη μέχρι στιγμής η περιοχή δεν έχει θρηνήσει κάποιο θύμα.
 
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση