Γεγονός το πρώτο δωρεάν Μεταπτυχιακό από το ΤΕΙ Πελοποννήσου

Γεγονός το πρώτο δωρεάν Μεταπτυχιακό από το ΤΕΙ Πελοποννήσου

-Το Φεβρουάριο ξεκινά το πρώτο Μεταπτυχιακό για το ελαιόλαδο!
 
Οι τελευταίες ορκωμοσίες για το 2018 πραγματοποιήθηκαν χθες στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Αυτή τη φορά για τη Σχολή Τεχνολογίας, Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής.
Το πτυχίο τους, λοιπόν, έλαβαν 51 πτυχιούχοι των Τμημάτων Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας- Τροφίμων, 30 στο πρώτο και 21 στο δεύτερο.
Παράλληλα, το μεταπτυχιακό τους, με τίτλο «Γεωργία Ελεγχόμενου Περιβάλλοντος – Υδροπονία» έλαβαν τρία άτομα.
Στις ορκωμοσίες παρέστησαν ο πρύτανης του Ιδρύματος Ιωάννης Καπόλος, ο κοσμήτορας της Σχολής Δημήτριος Καραμουσάντας, καθώς και οι πρόεδροι των Τμημάτων Αθανάσιος Παπαγεωργίου και Γεώργιος Ζακυνθινός.
Ο κ. Καπόλος κατά το χαιρετισμό του μίλησε για μέρα χαράς, κυρίως για τους γονείς των πτυχιούχων, διότι βλέπουν ότι οι κόποι και τα έξοδά τους έπιασαν τόπο.
Μιλώντας στους πτυχιούχους, εξέφρασε την ελπίδα ότι φεύγουν από το Ίδρυμα αποκομίζοντας γνώσεις, ενώ τους κάλεσε, οπότε κι αν χρειαστούν κάτι από το ΤΕΙ, να μη διστάσουν, καθώς πάντα θα είναι εκεί για αυτούς.
Επίσης, κάλεσε τους πτυχιούχους που έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν με ένα μεταπτυχιακό, καθώς ο τίτλος που έλαβαν χθες δεν είναι αρκετός στις μέρες μας.
Κλείνοντας ενημέρωσε ότι το Φεβρουάριο ξεκινά στο ΤΕΙ της πόλης μεταπτυχιακό που έχει ως θέμα την βρώσιμη ελιά και το ελαιόλαδο.
Με τη σειρά του ο κ. Καραμουσάντας συνέστησε στους πτυχιούχους να συνεχίσουν το διάβασμα, αφού οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, στο ΤΕΙ έμαθαν την υποδομή και πλέον μόνοι τους πρέπει να συνεχίσουν.
Έπειτα, μιλώντας για τα μεταπτυχιακά, σημείωσε ότι είχε δώσει υπόσχεση σε προηγούμενη ορκωμοσία για δωρεάν μεταπτυχιακό, κάτι που τελικά επιτεύχθηκε, παρά τις δυσκολίες, και ήδη «τρέχει» στη Σχολή.
Κλείνοντας ευχαρίστησε όσους πάλεψαν για να γίνει πραγματικότητα το μεταπτυχιακό που αφορά στη βρώσιμη ελιά και το ελαιόλαδο, ένα πρόγραμμα που- όπως υποστήριξε- έλειπε από τη χώρα και σε λίγο καιρό θα είναι πραγματικότητα.
Ο πρόεδρος του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων συνεχάρη τους πτυχιούχους και, μάλιστα, έκανε αναφορές σε φοιτητές, χαρακτηρίζοντας σωστούς και οργανωτικούς όσους τελείωσαν στα τέσσερα χρόνια, μαχητές όσους σπούδαζαν και παράλληλα εργάζονταν, ενώ τέλος έδωσε συγχαρητήρια σε αυτούς που πήραν πτυχίο έπειτα από καιρό και δεν τα παράτησαν!
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό του προέδρου του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων. Όπως παρατήρησε, πλέον ένας κύκλος κλείνει, αλλά ένας νέος άνοιξε από χθες, ενώ συνέστησε στους αποφοίτους να ανοίξουν πόρτες στην αγορά εργασίας, διότι πλέον έχουν τα προσόντα

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

Δημοσιεύτηκε από ΘΑΡΡΟΣ News στις Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018