ΤΕΙ Πελοποννήσου: Ιστορική ορκωμοσία η χθεσινή -Επόμενος στόχος το διδακτορικό

ΤΕΙ Πελοποννήσου: Ιστορική ορκωμοσία η χθεσινή -Επόμενος στόχος το διδακτορικό

Ιστορική χαρακτηρίστηκε η χθεσινή ορκωμοσία στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, καθώς 37 άτομα ολοκλήρωσαν το μεταπτυχιακό τους με τίτλο «Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Χρηματοοικονομικά», ενώ είναι οι πρώτοι που το λαμβάνουν.
Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό είναι το πρώτο του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, με τους ανθρώπους του να ανεβάζουν κι άλλο τον πήχυ, αφού θέλουν να συστήσουν και διδακτορικό.
Στη χθεσινή ορκωμοσία παρευρέθηκαν ο αντιπρύτανης Δημήτρης Πετρόπουλος, ο πρόεδρος του τμήματος Οδυσσέας Σπηλιόπουλος, ο αντιπρόεδρος του τμήματος και πρώτος διευθυντής του μεταπτυχιακού Στέφανος Γιακουμάτος, ο νυν διευθυντής του μεταπτυχιακού Ηλίας Μακρής, καθώς και ο καθηγητής Σταύρος Σταυρόγιαννης.

Ο αντιπρύτανης μίλησε για μια ιστορική ημέρα, αφού τα 37 άτομα έφθασαν στην κορυφή του στόχου τους, ενώ τους συνέστησε να συνεχίσουν, βάζοντας κι άλλους.
Μιλώντας για τη διοίκηση του ΤΕΙ, είπε ότι είναι ξεχωριστή στιγμή, αφού το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό ήταν το πρώτο και χρειάστηκε αγώνας για να καταφέρει το Ίδρυμα να το εκπονήσει.
Ο πρόεδρος του τμήματος μίλησε, επίσης, για ιστορική μέρα, που πάντα θα είναι χαραγμένη σε όσους συνόδευαν και θα συνοδεύουν το συγκεκριμένο τμήμα. Εξέφρασε, δε, την ελπίδα οι 37 ορκισθέντες να εμβάθυναν τις γνώσεις τους. Ακόμα τους κάλεσε να χρησιμοποιήσουν το όπλο που από χθες έχουν στα χέρια τους και είτε να έχουν καλύτερη τύχη στην ανεύρεση εργασίας είτε αναβάθμιση στον επαγγελματικό χώρο που ήδη βρίσκονται.

Ο αντιπρόεδρος του τμήματος μίλησε για ένα στόχο που κατάφερε να πετύχει ένα μικρό τμήμα, που όσο περνά ο καιρός εξελίσσεται.
Όσο για το μεταπτυχιακό, είπε ότι όταν ξεκίνησε υπήρξαν και αντιδράσεις, όμως πλέον αυτό έχει καταφέρει να είναι υγιές και, μάλιστα, βιώσιμο.
Ως επόμενο στόχο έθεσε τη δημιουργία διδακτορικού, για αυτό κάλεσε τους μεταπτυχιακούς να βοηθήσουν όσο μπορούν και αν αυτό τελικά γίνει, να συμμετάσχουν.

Ο νυν διευθυντής του μεταπτυχιακού ευχαρίστησε τους ορκισθέντες που εμπιστεύτηκαν το Ίδρυμα και συμμετείχαν στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό. Όπως τους είπε, αποτέλεσαν τη μαγιά και με τις παρατηρήσεις, καθώς και τις συμβουλές τους, βοήθησαν στη βελτίωση του προγράμματος, που πλέον προσθέτει περισσότερη αξία σε αυτούς που το απέκτησαν.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση