Πόσο ασφαλείς είναι οι εταιρίες στοιχήματος

Πόσο ασφαλείς είναι οι εταιρίες στοιχήματος

Στα 18 χρόνια που έχει μπει το online betting στη ζώη μας είναι φανερό ότι γίνεται συνέχεια πιο δημοφιλές. Από το 2012 μάλιστα που μπήκε σε εφαρμογή η νομοθεσία για το διαδικτυακό στοίχημα, οι παίκτες μπορούν να νιώθουν απόλυτα ασφαλείς.
Οι εταιρίες στοιχήματος που λειτουργούν νόμιμα στην ελληνική αγορά προσφέρουν την απαραίτητη αξιοπιστία. Είναι το σημαντικότερο κριτήριο για κάποιον που ποντάρει προκειμένου να διασκεδάσει και να νιώσει ασφαλής για τα κέρδη του. 
Πριν φτάσετε στη σωστή επιλογή, είναι εύκολο μέσω Ιντερντετ να κάνετε έρευνα για τις εταιρίες στοιχήματος που υπάρχουν στην αγορά. Από ιστοσελίδες με μεγάλη επισκεψιμότητα θα διαβάσετε για την αξιολόγηση των εταιριών. Επιπλέον, σε διάφορα φόρουμ θα δείτε τα μηνύματα των παικτών. Αν είναι αρνητικά, θα το διαπιστώσετε αμέσως.
 
Ισχυρό brand name
Από τις εταιρίες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα είναι εφικτό να επιλέξετε μία με ισχυρό brand name. Είναι πολύ εύκολο να βρείτε άλλωστε άτομα που έχουν παίξει ή συνεχίζουν να παίζουν σε αυτή. Ένα ισχυρό όνομα είναι δεδομένο ότι προσφέρει ασφάλεια στις συναλλαγές. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Σε αντίθεση με κάποια εταιρία που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος. Οι συγκεκριμένες δεν διαθέτουν και πολλές επιλογές για παιχνίδι.
 
Αδειoδότηση
Θα χρειαστεί να ελέγξετε αν έχει αδειοδοτηθεί η εταιρία στην Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση παρέχει νόμιμα τις υπηρεσίες της. Για να είστε ακόμη πιο ασφαλείς, δείτε σε ποια αρχή έχει εκδοθεί η άδεια της και τον τόπο που εδρεύει. Βασικός δείκτης αξιοπιστίας είναι γενικότερα η Μεγάλη Βρετανία, το Isle of Man και το Alderney, επίσης βρετανικά, όπως η Μάλτα και το Γιβραλτάρ. Με όλα αυτά τα δεδομένα, έχετε κάνει το βασικότερο βήμα για να εισέλθετε στο μαγικό κόσμο του διαδικτυακού στοιχήματος.
Θα χρειαστεί πάντως να είστε προσεχτικοί με εταιρίες που λειτουργούν υπό την CIGA, που έχει έδρα το Κουρασάο. Οι έλεγχοι δεν είναι ιδιαίτερα αυστηροί, χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει ότι όσες αδειοδοτήθηκαν εκεί δεν είναι αξιόπιστες. 
 
Κριτικές παικτών
Μπορείτε να συμβουλευτείτε παίκτες που έχουν εγγραφεί σε εταιρίες στοιχήματος και είναι ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες. Είτε από άτομα που γνωρίζετε είτε από διάφορα φόρουμ. Ο παίκτης που είναι συνήθως δυσαρεστημένος έχει δύο βασικούς λόγους: Ο ένας έχει να κάνει με τις συναλλαγές και τα κέρδη του (άμεση πληρωμή κερδισμένου στοιχήματος) και την πληθώρα των επιλογών στο παιχνίδι του. Αν τα έχει αυτά τα δύο είναι ικανοποιημένος. Ενα ακόμη σημαντικό κριτήριο είναι η λειτουργία του τμήματος εξυπηρέτησης. Μέσω chat, μέσω e-mail ή τηλεφωνικά, η εταιρία που λειτουργεί σε 24ωρη βάση δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια. Αρκεί αυτή να είναι ουσιαστική σε οποιοδήποτε τυχόν πρόβλημα αντιμετωπίσετε.
 
Τρόποι συναλλαγής
Όσο απλός είναι ο τρόπος κατάθεσης τόσο απλός πρέπει να είναι και ο τρόπος ανάληψης. Οι συναλλαγές είναι το άλφα και το ωμέγα στην επιλογή που θα κάνετε. Κατάθεση με κάρτα προσφέρουν όλες οι εταιρίες στοιχήματος, ωστόσο η Paysafecard και τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια Skrill και Νeteller είναι πλέον εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία για τους παίκτες. Επιπλέον, χρειάζεται να ελέγξετε τα κατώτερα όρια κατάθεσης και ανάληψη, όπως και τυχόν χρεώσεις στις συναλλαγές. Το max bet είναι προτιμότερο να το αποφεύγετε, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση η ασφάλεια είναι δεδομένη από τη στιγμή που η εταιρία θα το δεχτεί. Πριν κάνετε πάντως την τελική επιλογή αναζητείστε μια εταιρία στοιχήματος στα δικά σας μέτρα.
 
Υψηλή τεχνολογία
Η τεχνολογία κρυπτογράφησης έχει προχωρήσει σε υψηλότατα επίπεδα. Οι συναλλαγές μας δίνουν την καλύτερη πάσα για να μιλήσουμε για παράδειγμα για το SSL Certificate 128 – Bit ή άλλους κώδικές και τεχνολογικές κρυπτογραφήσεις που χρησιμοποιούν οι εταιρείες. Συνήθως θα τις δείτε στο footer της κεντρικής σελίδας. Με τη χρήση αυτών, τα προσωπικά σας στοιχεία, αλλά και τα χρήματά σας παραμένουν μέσα σε απόλυτα ασφαλές πλαίσιο και είστε σίγουρος ότι οι πιθανότητες να εκτεθείτε σε ψηφιακό κίνδυνο ή κλοπή, είναι απειροελάχιστες.