Σπίτι στο πάρκο του Αλμυρού «κολυμπάει» στα νερά εδώ και τρία χρόνια

Σπίτι στο πάρκο του Αλμυρού «κολυμπάει» στα νερά εδώ και τρία χρόνια

Μέσα στην υγρασία και τα νερά είναι μια οικογένεια υποχρεωμένη να ζει τα τελευταία χρόνια, με την καθημερινότητά της να έχει μετατραπεί σε κόλαση από τα νερά που αναβλύζουν μέσα στο σπίτι τους!
Η οικογένεια της κας Ζούζουλα, πίσω από το πάρκο του Αλμυρού στην Καλαμάτα, έχει αγανακτήσει με τα όσα συμβαίνουν μετά την κατασκευή της αποχέτευσης, όπως μας εξήγησαν.
 
Πριν από 3 χρόνια
Στο σπίτι αυτό κατοικούν εδώ και δεκαετίες και όπως τόνισαν εξήγησαν παλιότερα  δεν είχαν κάποιο πρόβλημα. Ακριβώς δίπλα από το σπίτι τους, από τα παλιά τα χρόνια, υπήρχε «γράνα» στην οποία κατέληγαν όλα τα νερά από το βουνό και τα γύρω κτήματα και στη συνέχεια όδευαν προς τη θάλασσα.
Η «γράνα», όμως όπως μας εξήγησαν έκλεισε και έγινε δρόμος και μετά την κατασκευή στο ίδιο σημείο του αγωγού αποχέτευσης πριν από τρία χρόνια ξεκίνησε και το μαρτύριό τους.
Συνεχώς μέσα από το σπίτι, περνούν τα νερά που παλαιότερα έβρισκαν δίοδο στη «γράνα», ενώ κάτω από την περιοχή φαίνεται πως περνάνε πολλά νερά, καθώς στην αυλή του σπιτιού σε τουλάχιστον 2-3 σημεία, τα νερά έχουν σπάσει το τσιμέντο και στην κυριολεξία αναβλύζουν σαν μικρά σιντριβάνια.
 
Προβλήματα στο σπίτι
Το σπίτι έχει αρχίσει ήδη να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα από την υγρασία, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά, ενώ προχθές σάπισαν από το πολύ νερό ακόμα και τα σίδερα της τέντας, με αποτέλεσμα αυτή να πέσει.
Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο τραγική τις ημέρες που βρέχει, ενώ φέτος δύο φορές έχει πλημμυρίσει και το  εσωτερικό του σπιτιού. Τις ημέρες με βροχή, οι ένοικοι αναγκάζονται να μπαίνουν στο σπίτι μόνο με γαλότσες…
Η κα Ζούζουλα ήταν κατηγορηματική πως το πρόβλημα εμφανίσθηκε από τότε που κατασκευάσθηκε η αποχέτευση δίπλα από το σπίτι της, ενώ παρατήρησε ότι έχει επικοινωνήσει αρκετές φορές με την ΔΕΥΑΚ, χωρίς όμως να βρει ανταπόκριση.

Της Βίκυς Βετουλάκη