Το σκέφτεται η Αθηνά Ω


Στου καιρού το ρέμα… 
Η πρώτη μου «επιλογή» ήταν βεβαίως τα έκτροπα στο Ολυμπιακό στάδιο το βράδυ της Κυριακής, αλλά σκέφτηκα πως δε συνέτρεχε σοβαρός λόγος, αφού ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΦΤΑΙΞΕ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΟΡΤΑΚΙ…
Αυτό το πορτάκι που είχε ξεχαστεί ανοιχτό από τον μπαγάσα τον γενικών καθηκόντων του κρατικού σταδίου… Με συνέπεια να προκύψει «ντου» με στόχο τον Καραπαπά –πρώτα- και την αστυνομική δύναμη στην συνέχεια, επειδή τα μέλη της είχαν το θράσος να ρίξουν χημικά. Δε συνεχίζω, απλά να πω ότι για τους «αιώνιους αντιπάλους» ένα ακόμη ντέρμπι κατέληξε με το «αιωνία του η μνήμη» (του ποδοσφαίρου).
Υπήρξε και άλλο μεγάλο θέμα, από αυτά που οι μεν χαρακτηρίζουν σκάνδαλο και οι δε «fake news». O Εβο Μοράλες, λέει, ζει σε ουρανοξύστη στην Λα Παζ, κάτι που διαψεύστηκε αρμοδίως, ενώ αυτό που βγήκε από την επίσκεψη του Βολιβιανού ηγέτη είναι πως αυτός, έχοντας βγάλει μόνο το δημοτικό σχολείο, έχει ισχυρή σχέση αγάπης με το λαό της χώρας του επί 13 χρόνια, ενώ οι τρεις προηγούμενοι από αυτόν, με διπλώματα από το Χάρβαρντ και το Κολούμπια των ΗΠΑ, αποδείχτηκαν κλέφτες, όταν τους δόθηκε η εξουσία.
Να αλλάξω θέμα και να καταθέσω είδηση που αλίευσα από ένα πειραιώτικο σάιτ και αφορά την Αθηνά Ωνάση, το τελευταίο βλαστάρι της δυναστείας που έχτισε πριν από εκατό χρόνια ο διάσημος παππούς της. Λοιπόν: η Αθηνά, απογοητευμένη από το πρόσφατο διαζύγιό της με τον Βραζιλιάνο αθλητή ιππασίας, μπορεί να λεχθεί βάσιμα ότι τελικά «γνώρισε τους άντρες και αγάπησε τα άλογα». Μόνο αυτά την απασχολούν και τη διασκεδάζουν. Ζει σε μια μικρή κωμόπολη, στο Φάλκενσβαρντ της Ολλανδίας, έχοντας δώσει εντολή στο μεσίτη της να πουλήσει την βίλα της στο Βέλγιο, αξίας αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Ζει απλά και ήρεμα, η ασχολία της περιορίζεται στην εκτροφή ίππων και όποτε την καλούν σε αθλητικές οργανώσεις συνήθως πηγαίνει. Όπως καλή ώρα που έστειλε θετική απάντηση στην Αθήνα, που την κάλεσε σε διεθνές μίτινγκ ιππασίας στο ιπποδρόμιο του Μαρκόπουλου. Το ότι η Αθηνά δε νοιώθει άνετα με την πατρίδα της –έχει να την επισκεφθεί αρκετά χρόνια- αποδεικνύεται από το ότι έστειλε ήδη έναν κατάλογο με όρους, προκειμένου να αποφασίσει αν θα μας χαρίσει την παρουσία της.
Πρώτον: να της εξασφαλίσουν πολυτελή βίλα στα Μεσόγεια, πλήρως απομονωμένη από άλλα οικήματα!
Δεύτερον: να της παραχωρηθεί τζιπ μεγάλου κυβισμού με φιμέ τζάμια!!
Τρίτον: να υπάρξει φύλαξή της σε βάση 24ώρου!
Τέταρτον: να μην υπάρξει διαρροή φωτογραφιών της στον Τύπο.
Ο τελευταίος όρος, προφανώς απαγορεύει –αν μας κάνει τη χάρη και αγωνιστεί στο Μαρκόπουλο- στους επαγγελματίες φωτορεπόρτερ να τραβήξουν εικόνες τόσο του ίππου όσο και της διάσημης αμαζόνας.
Και μη χειρότερα…
 
Γιώργος Αρκουλής