Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Εκπαιδευτικές- αθλητικές υποτροφίες, καμπ άθλησης-ψυχαγωγίας και αγγλόφωνης εξάσκησης και ρητορικής

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Εκπαιδευτικές- αθλητικές υποτροφίες, καμπ άθλησης-ψυχαγωγίας και αγγλόφωνης εξάσκησης και ρητορικής

Ιδιαίτερα δραστήρια κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, ετοιμάζονται για ένα εξίσου έντονο και δημιουργικό καλοκαίρι, προετοιμάζοντας παράλληλα την επόμενη σεζόν.
Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χθες στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων στα Ακοβίτικα ο ιδιοκτήτης του σχολείου Φώτης Μπουγάς έκανε λόγο για καινοτομίες και νέα πολύ σημαντικά προγράμματα. Επίσης, χαρακτήρισε εξαιρετικό το πρόγραμμα υποτροφιών που «τρέχει» αρκετά χρόνια στο σχολείο, αλλά φέτος «γίνεται πιο έντονο, ιδιαίτερο και απευθύνεται σε περισσότερο κόσμο» και αρχίζει με τον διαγωνισμό (σε γλώσσα, μαθηματικά και Αγγλικά) που θα γίνει αυτό το Σάββατο 1 Ιουνίου και αφορά παιδιά που ολοκληρώνουν το Δημοτικό και μπορούν να επιτύχουν σημαντικές εκπτώσεις για την εγγραφή τους στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.
Τις λεπτομέρειες έδωσαν οι υπεύθυνες του σχολείου, με την Κατερίνα Γιάνναρη να εξηγεί τη διαδικασία του μεθαυριανού διαγωνισμού:
«Το Σάββατο 1 Ιουνίου στις 9 το πρωί τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά διοργανώνουν διαγωνισμό μαθητικών υποτροφιών για μαθητές που τελειώνουν την Στ’ Δημοτικού και επιθυμούν να συνεχίσουν στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Ο διαγωνισμός απευθύνεται τόσο σε μαθητές του σχολείου όσο και σε μαθητές άλλων σχολείων της περιοχής. Τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν τα παιδιά είναι της ΣΤ’ Δημοτικού και είναι τρία: Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά και Αγγλικά. Το ποσοστό της υποτροφίας κυμαίνεται έως 50%, ανάλογα με την βαθμολογία. Πιο συγκεκριμένα οι 5 πρώτοι μαθητές που θα συγκεντρώσουν βαθμολογία ίση και μεγαλύτερη του 81% και στα 3 μαθήματα έχουν ποσοστό έκπτωσης 30%, ενώ εκείνοι που θα συγκεντρώσουν ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του 86% έχουν ποσοστό έκπτωσης 50%. Η υποτροφία ακολουθεί τα παιδιά και στις επόμενες δύο τάξεις του Γυμνασίου, εφ όσον διατηρήσουν τις καλές τους επιδόσεις στα μαθήματα».
Η Γιώτα Τσιάλα, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του σχολείου, αναφέρθηκε στις αθλητικές υποτροφίες που θα χορηγήσουν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου, για την επόμενη σχολική σεζόν και αφορούν στα αθλήματα μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο και στίβο.
«Μας ενδιαφέρει τα παιδιά να έχουν ήθος και να προσπαθούν να είναι σωστοί μαθητές, όχι απαραίτητα με βαθμούς από 18 και πάνω» διευκρίνισε αρχικά ο κ. Μπουγάς, ενώ η κα Τσιάλα εξήγησε περαιτέρω περί τίνος πρόκειται: «Το σχολείο μας για μια ακόμη φορά πρωτοπορεί και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών που αφορά παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου. Προσπαθούμε να φτιάξουμε αθλητικό Γυμνάσιο και Λύκειο, όπως αυτά που λειτούργησαν παλιότερα σε δημόσια σχολεία. Δεν μας ενδιαφέρει το κομμάτι του αθλητισμού όπως το κάνουν οι ομάδες, εμείς απευθυνόμαστε καθαρά σε παιδιά τα οποία μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουν στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά θα έχουν τη δυνατότητα να ενσωματώσουν και τον σχολικό αθλητισμό έτσι ώστε να εκπροσωπήσουν το σχολείο μας σε πανελλήνια πρωταθλήματα με στόχο αυτά τα παιδιά να πάρουν μόρια για την εισαγωγή τους στην Τριτοβαθμια εκπαίδευση. Προσκαλούμε λοιπόν όλους τους αθλητές που είναι σε κάποιο υψηλό επίπεδο και θέλουν να μην παρατήσουν το σχολείο, αλλά να κάνουν και το αθλητικό και το εκπαιδευτικό κομμάτι σωστά, να απευθυνθούν στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και σε μένα για να τους ενημερώσουμε για το πρόγραμμα των υποτροφιών.
Το ποσοστό των αθλητικών υποτροφιών κυμαίνεται από 10 έως 50 τοις εκατό έκπτωση στο πρόγραμμα το εκπαιδευτικό των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Θα υπάρξει μια επιτροπή η οποία θα επιλέξει τα παιδιά αυτά, ενώ σε ιδιαίτερες περιπτώσεις είτε αθλητικές είτε μαθητικές θα υπάρχουν και λίγες ολικές υποτροφίες.
Τα παιδιά 3 φορές την εβδομάδα θα κάνουν δίωρες προπονήσεις με εξειδικευμένο προσωπικό ανάλογα με το άθλημα που κάνουν, θα παρακολουθούνται από διατροφολόγο και η διατροφή τους θα γίνεται στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Επίσης οι μετακινήσεις θα παρέχονται από τα Εκπαιδευτήρια» κατέληξε η Γιώτα Τσιάλα.
Με τη σειρά της η Άννα Μπουγά, αναφέρθηκε στο Summer Camp δραστηριοτήτων που θα λειτουργήσουν και φέτος τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά:
«Πρόκειται για ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα ανοικτό σε παιδιά που τελείωσαν το προνήπιο έως και μαθητές που τελείωσαν την Α’ Γυμνασίου, γεμάτο αθλητικές, καλλιτεχνικές, δραστηριότητες, ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές εκδρομές και βιωματικά εργαστήρια. Υπάρχει η δυνατότητα να συμμετάσχουν τα παιδιά στο πρόγραμμα κολύμβησης που γίνεται στο δημοτικό κολυμβητήριο Καλαμάτας και σε άλλα προγράμματα επιλογής των παιδιών.
Το καλοκαιρινό καμπ θα υλοποιηθεί από τις 18 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου και χωρίζεται σε 6 εβδομαδιαίες περιόδους. Τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν σε κάποιες από αυτές τις εβδομάδες ή σε ολόκληρο το πρόγραμμα. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για δεκατιανό κολατσιό ή μεσημεριανό στο σχολείο.
Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται είτε ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου μας, είτε μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού στα Εκπαιδευτήρια, να μας δείτε και να γίνει η αίτηση εδώ στα Εκπαιδευτήρια».
Τέλος, ο Φώτης Μπουγάς αναφέρθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση στα δύο καινοτόμα αγγλόφωνα προγράμματα: «Το ένα είναι το English Summer camp που απευθύνεται σε παιδιά Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου, είναι ένα πρόγραμμα με πολλή άθληση, ψυχαγωγία, παιχνίδι και επιπλέον ένα κομμάτι με επιστήμες (science, technology, engineering, maths). Η καινοτομία είναι ότι το πρόγραμμα αυτό θα είναι όλο στα Αγγλικά, με εκπαιδευτικούς είτε Έλληνες αγγλόφωνους, είτε με ξένους καθηγητές. Το θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό αυτό. Παλιότερα προσπαθούσαμε να πάμε τα παιδιά μας στην Αγγλία για να παρακολουθήσουν τέτοια προγράμματα –και συνεχίζουμε να πηγαίνουμε- αλλά το κόστος είναι πάρα πολύ μεγάλο. Θεωρούμε ότι αυτό που φέρνουμε τώρα στην Καλαμάτα θα αρέσει σε πάρα πολύ κόσμο και περιμένουμε να δούμε την ανταπόκριση. Θα έχει διάρκεια τις δύο εβδομάδες, τις πρώτες του Ιουλίου.
Μια άλλη καινοτομία που ξεκινάμε φέτος είναι το Summer Debate program, ένα πρόγραμμα ρητορικής και επιχειρηματολογίας, το οποίο επίσης γίνεται στην Αγγλία με εξωφρενικά υψηλό κόστος. Καταφέραμε με μια υπεύθυνη που εργάζεται στην Αγγλία σε κολλέγια φέτος το καλοκαίρι να είναι για τρεις εβδομάδες στο σχολείο μας, τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εφήβους που έχουν τελειώσει την Β’ Γυμνασίου έως και την Γ’ Λυκείου, 13 έως 18 ετών, με επίπεδο Αγγλικών Β2.
Το θεωρούμε εξαιρετικό και χαιρόμαστε που μπορούμε να το προσφέρουμε στην περιοχή μας και ελπίζουμε στην ανταπόκριση του κόσμου, έτσι ώστε αυτό να καθιερωθεί.
Σε όλα τα προγράμματα υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης με λεωφορείο και σίτισης στο σχολείο μας, ενώ όλα, ακόμα και αυτό της ρητορικής, πλαισιώνονται με ψυχαγωγία και άθληση» κατέληξε ο κ. Μπουγάς.
Χ.Ε.