ΚΙΝ.ΑΛ: Ομιλία Χριστοδουλάκη και παρουσίαση του συνδυασμού Μπουντρούκα χθες στην Καλαμάτα

ΚΙΝ.ΑΛ: Ομιλία Χριστοδουλάκη και παρουσίαση του συνδυασμού Μπουντρούκα χθες στην Καλαμάτα

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Αυτοδιοίκηση, με βασικό ομιλητή το γραμματέα της Κεντρική Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ., Μανώλη Χριστοδουλάκη,  πραγματοποίησε χθες το βράδυ το «Κίνημα Αλλαγής» στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Λίγο πριν την ομιλία του κ. Χριστοδουλάκη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Γιάννης Μπουντρούκας, που στηρίζεται από το ΚΙΝ.ΑΛ., παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Πελοποννησιακή Συμμαχία» σ’ όλη την Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα, για τη Μεσσηνία παρουσίασε τους Αποστολόπουλο Σωτήριο του Αναστασίου, Γεωργακοπούλου Δήμητρα του Αναστασίου, Γεωργιόπουλο Γεώργιο του Αγγελή, Ζουζούνη Ιωάννη του Δημητρίου, Καπόγιαννη Μαρία του Παναγιώτη, Καρατζά Αντώνιο του Ιωάννη, Κορρέ Ελένη του Κωνσταντίνου, Μακρή Ελένη του Παναγιώτη, Μπουλουλή Αναστάσιο του Αδάμ, Παπαμικρούλη Ευάγγελο του Γεωργίου, Σαραντάκη Άννα του Ηλία, Σκορδάκη Αλεξάνδρα του Κωνσταντίνου, Τσομπανγεωργίου Ευδοξία του Αντωνίου, Χαραλαμπάκη Ιπποκράτη του Ιωάννη και Χριστόπουλο Παύλο του Παναγιώτη.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Γιάννης Μπουντρούκας εξέφρασε την αισιοδοξία του για το συνδυασμό, τονίζοντας ότι η «Πελοποννησιακή Συμμαχία» είναι έτοιμη να χαλάσει τα σχέδια όσων «ράβουν» κοστούμια για το δεύτερο γύρο. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα τιμήσουν την ψήφο των πολιτών, όπου και να τους κατατάξουν, προσθέτοντας ότι ήρθε για να μείνει.
Κλείνοντας έκανε γνωστό ότι το πρόγραμμα του συνδυασμού θα παρουσιαστεί αναλυτικά την επόμενη εβδομάδα στην Κόρινθο.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΚΙΝ.ΑΛ., Μανώλης Χριστοδουλάκης, που μίλησε για το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Αφού εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του ΚΙΝ.ΑΛ. στον Γιάννη Μπουντρούκα, μίλησε για τους στόχους του Κινήματος για τις ευρωεκλογές. Το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών του Μαΐου, σημείωσε, είναι η επικράτηση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών, έτσι ώστε να αποτραπούν οι πολιτικές της λιτότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που «άνθισαν» τα χρόνια της κρίσης.
Ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ. δεν παρέλειψε να ασκήσει δριμεία κριτική στο «δήθεν» προοδευτικό μέτωπο και τις «γέφυρες» που προσπαθεί να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα το προοδευτικό σ’ αυτούς που έστησαν πολιτικές καριέρες στα πεζοδρόμια φωνάζοντας για «κρεμάλες» και «γερμανοτσολιάδες», ενώ συγκυβέρνησαν με τους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ του Καμμένου.
Κριτική άσκησε και για την καταστροφή στο Μάτι, αλλά και για τη «σκευωρία» , όπως τη χαρακτήρισε, της Νοβάρτις. Ολοκληρώνοντας τόνισε ότι στόχος του ΚΙΝ.ΑΛ. στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις είναι ένα αληθινό προοδευτικό μέτωπο απέναντι στο συντηρητισμό της Νέας Δημοκρατίας και απέναντι στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Το «παρών» στην εκδήλωση μεταξύ άλλων, έδωσαν ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. στην Αρκαδία Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Κουσελάς, καθώς και οι υποψήφιοι βουλευτές στο Νομό Μεσσηνίας, Μενέλαος Γερονικολός, Παναγιώτης Αλευράς και Γιάννης Διονυσόπουλος.
Την εκδήλωση συντόνισαν ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ. στη Μεσσηνία, Δημήτρης Ανδριανόπουλος και ο υπεύθυνος επικοινωνίας του κινήματος στο νομό, Γιάννης Λαμπίρης.

Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας