Μιχάλης Αντωνόπουλος: «Δεν κοιτάμε ούτε δεξιά ούτε αριστερά, είμαστε δίπλα στους δημότες και κοιτάμε μπροστά»

Μιχάλης Αντωνόπουλος: «Δεν κοιτάμε ούτε δεξιά ούτε αριστερά, είμαστε δίπλα στους δημότες και κοιτάμε μπροστά»

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας, Μιχάλη Αντωνόπουλο, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην πλατεία Αγίων Αποστόλων.


Ο κ. Αντωνόπουλος άρχισε την ομιλία του με αναφορά στην πορεία του συνδυασμού στα κοινά της πόλης, την οποία χαρακτήρισε αποτελεσματική όταν χρειάστηκε. Δήλωσε, δε, σίγουρος ότι η «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών» θα είναι πρωταγωνίστρια των εξελίξεων την Κυριακή 2 Ιουνίου.


Αφού μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Καλαμάτας, επιτέθηκε στους ανθυποψηφίους του: «Μέσα σε όλα αυτά κάποιοι που ζητάνε την ψήφο μας, έχουν σοβαρότατο μερίδιο ευθύνης. Δεν μπορεί να είσαι κάποια χρόνια αντιπεριφερειάρχης, αντιδήμαρχος ή προϊστάμενος υπηρεσιών ή να κάνεις αντιπολίτευση από τον καναπέ της κατοικίας σου και να ισχυρίζεσαι ότι τώρα ήρθε η ώρα να πάμε μπροστά και να τα φτιάξουμε όλα. Στην ουσία πολλοί συνδυασμοί ομολογούν ότι τόσο καιρό πηγαίναμε προς τα πίσω. Αυτό φαίνεται από την ονοματολογία που χρησιμοποιούν: Δημιουργική πρωτοβουλία, πριν τι είχαμε;, η Καλαμάτα μπροστά, Τώρα ξεκινάμε, Καλαμάτα πρότυπος Δήμος κ.λπ.


Εδώ με δυσκολία τα κατάφερε ο κύριος Νίκας ο απερχόμενος δήμαρχος, που είχε μια ισχυρή πλειοψηφία και προσωπικότητα και είχε και την άνεση και την εμπειρία των 25 χρόνων στην αυτοδιοίκηση και θα γίνουν όλα αυτά από τους αδύναμους πολιτικά συνεργάτες του; Ό,τι πιο αξιόλογο και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό συμβούλων της Δημοτικής Αρχής Νίκα απέχει. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την επόμενη μέρα στο Δήμο και προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά. Μπορούν οι συνάδελφοι που στην ουσία ουδέποτε διαφοροποιήθηκαν και ουδέποτε χειρίσθηκαν σοβαρές υποθέσεις του Δήμου, ακόμα και αν βρουν κάπου να δωρίσουν το μισθό του δημάρχου, να καταφέρουν κάτι στα δημοτικά δρώμενα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;».


Ολοκληρώνοντας, κι αφού είχε αναλύσει το πρόγραμμα του συνδυασμού του, δήλωσε: «Δεν κοιτάμε ούτε αριστερά ούτε δεξιά. Είμαστε δίπλα στο δημότη και κοιτάμε μπροστά! Αυτό είναι το σύνθημά μας σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Έχουμε όλοι πεισθεί ότι οι Δήμοι δε θα είναι πια το μακρύ χέρι των κομμάτων εξουσίας που θέλουν να έχουν τον πρώτο λόγο για το οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι στην περιφέρεια και στο Δήμο μας. Ήρθε η ώρα να έχουμε μια ανεξάρτητη και αδέσμευτη αυτοδιοίκηση…».

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση