Άνοιξε νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Καλαμάτα

Άνοιξε νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Καλαμάτα

Ακόμη ένα 5άστερο ξενοδοχείο άνοιξε στη Μεσσηνία! Πρόκειται για το Elysian Luxury Hotel & Spa, που κατασκευάστηκε δίπλα στη θάλασσα, στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας.
Το Elysian, που ανήκει στον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Γιώργο Κατσαρό, διαθέτει 44 δωμάτια και σουίτες (22 σουίτες, η κάθε μία με τη δική της πισίνα και 22 πολυτελή δωμάτια), τρεις πισίνες (εσωτερική θερμαινόμενη, μεγάλη εξωτερική και μία παιδική), δύο εστιατόρια, μπαρ, spa, γυμναστήριο, τζακούζι, χαμάμ κ.ά. (φωτογραφίες: tempiholidays.gr, smileacadimos.gr/Δημοσιεύτηκε στο etravelnews.gr).
 
Αύξηση τουριστικών κλινών
Από την άλλη πλευρά, μπορεί να αυξάνονται, αλλά δε φτάνουν οι ξενοδοχειακές κλίνες και στη Μεσσηνία, εάν θέλουμε η περιοχή μας να μετατραπεί σε κορυφαίο προορισμό. Για το λόγο αυτό, μια σειρά μελετών σημειώνουν ότι θα πρέπει να υπάρξουν περισσότερες ιδιωτικές επενδύσεις, κάτι που όμως συναντά την αυστηρή κριτική παραγόντων του τουρισμού, αφού θα δημιουργήσει συνθήκες υπερπροσφοράς με άγνωστα αποτελέσματα.
Για την εκμετάλλευση αυτού του δυναμικού προτείνονται στοχευμένες πολιτικές μάρκετινγκ, ποιοτική αναβάθμιση του προϊόντος, επιμήκυνση των σεζόν και αξιοποίηση κάθε δυνατής μορφής εναλλακτικού τουρισμού.
Σύμφωνα με την PwC, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις επενδύσεις τουριστικής υποδομής, δηλαδή σε εκείνες τις παροχές και υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη των περιοχών υποδοχής τουριστών (διατροφή, μεταφορές, μουσεία και αξιοθέατα).
Ταυτόχρονα, οι ενέργειες μάρκετινγκ θα πρέπει να έχουν στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάπτυξη δευτερευόντων προορισμών, ενώ τα φορολογικά και θεσμικά κίνητρα για την αύξηση του μεγέθους των τουριστικών επιχειρήσεων και την επέκταση ή αναβάθμιση ξενοδοχειακών μονάδων είναι απαραίτητα.