Είμαστε εδώ για να ενώσουμε όλους τους Έλληνες


Τι κάνετε εκεί στη Νέα Δημοκρατία; Πού είναι η αντιπολίτευση; Σάμπως δεν… τραβάει η ομάδα. Αυτά και άλλα ακούγαμε συχνά μέχρι την προηγούμενη Κυριακή.
Από τότε και μετά, όμως, όλα άλλαξαν. Μια ανυπομονησία είναι διάχυτη στις συντροφιές των πολιτικολογούντων. Φεύγουν… ήρθε ο καιρός… φεύγουν… Η αισιοδοξία και η ελπίδα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε επέστρεψαν. Γιατί την Κυριακή 26/5 η Ελλάδα έκανε το πρώτο και πιο αποφασιστικό βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή.
Κατάφερε ένα ηχηρό ράπισμα στον «πολακισμό», δίνοντας σχεδόν πεντακόσιες χιλιάδες σταυρούς στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αναδεικνύοντας τον πρώτο σε σταυρούς και ανεβάζοντας στη τρίτη θέση τη Μαρία Σπυράκη, μια δυναμική, εργαζόμενη μητέρα και επιτυχημένη γυναίκα ευρωβουλευτή. Έδειξε την πόρτα της εξόδου στην πιο καταστροφική κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος οδηγώντας τη Ν.Δ. στην Ευρωβουλή με ένα απρόσμενο, ακόμα και για τους πιο αισιόδοξους, ποσοστό, που απέχει 9,5 μονάδες από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ελληνικός λαός επιβράβευσε το θετικό λόγο, τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα, τη μετριοπάθεια της Νέας Δημοκρατίας. Νίκησε έτσι την ακρότητα και το λαϊκισμό. Υιοθέτησε και εμπιστεύτηκε το πρόγραμμά μας για τη μείωση των φόρων, για τη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.
Η στρατηγική μας δεν πρόκειται να αλλάξει εν όψει εθνικών εκλογών. Θα συνεχίζουμε να ψάχνουμε για τη θετική ψήφο των Ελλήνων, χωρίς όμως να πλειοδοτούμε σε παροχές και υποσχέσεις. Χωρίς διχαστικές κορώνες και φανατισμούς. Θα απευθυνθούμε, όχι μόνο στα μέλη μας που μας στήριξαν, αλλά και σε όσους δε μας ψήφισαν στην ευρωκάλπη. Γιατί στη Νέα Δημοκρατία γνωρίζουμε πως είμαστε εδώ για να ενώσουμε όλους τους Έλληνες.

Της Πιπίνας Π. Κουμάντου
Μέλους του Μητρώου πολιτικών στελεχών της Ν.Δ.