Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας σε χαλαρό μετεκλογικό κλίμα

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας σε χαλαρό μετεκλογικό κλίμα

Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά τις εκλογές πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας.
Το γενικότερο κλίμα ήταν ανάλαφρο, καθώς είχε ξεκαθαρίσει και το θέμα όσων εκλέγονταν ή όχι, ενώ τα περισσότερα συγχαρητήρια δόθηκαν στο νέο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, καθώς και στο νέο δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, θέσεις που επίσημα αναλαμβάνουν την 1η Σεπτεμβρίου.
Από εκεί και πέρα, οι ερωτήσεις που τέθηκαν πριν συζητηθούν τα τακτικά θέματα αφορούσαν διάφορα ζητήματα, με κυρίαρχα αυτά που έχουν να κάνουν με τις εκλογές, αλλά και εκδήλωση που διεξήχθη στην πλατεία πριν από μερικές μέρες.
Ειδικότερα, ο κ. Μάκαρης ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να βρεθούν για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου σχολεία που θα είναι προσβάσιμα σε ΑμεΑ. Όπως υποστήριξε, υπήρξαν προβλήματα στις τελευταίες εκλογές.
Από την πλευρά της, η κα Ντίντα απάντησε για το ζήτημα ότι τρέχει ήδη πρόγραμμα που αφορά παρεμβάσεις προσβασιμότητας, ενώ αντέτεινε ότι δεν υπήρξαν θέματα με ΑμεΑ, μιας και όπου χρειάστηκε ο δικαστικός αντιπρόσωπος πήγε στον ψηφοφόρο που αδυνατούσε να φτάσει στην κάλπη.
Ένα άλλο ερώτημα έθεσε στο Σώμα ο κ. Μάκαρης αφορούσε στην παραχώρηση μέρους της πλατείας για εκδήλωση πολυεθνικής εταιρείας, η οποία- όπως είπε- προκάλεσε αντιδράσεις από καταστηματάρχες στο χώρο της εστίασης.
Για το όλο ζήτημα απάντησε ο κ. Νίκας, αναφέροντας ότι η έγκριση δόθηκε από το γραμματέα του Δήμου, ενώ η εταιρεία πλήρωσε για τη χρήση του χώρου της πλατείας κατά το διάστημα της εκδήλωσης.
Άλλο θέμα που απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η βοήθεια που θα δοθεί στην οικογένεια του άτυχου Κώστα Θεοδωρακάκη, με το Σώμα ομόφωνα να συμφωνεί στο να δοθεί ένα χρηματικό ποσό για τα άμεσα έξοδα της οικογένειας. Ζητήθηκε, δε, από το δήμαρχο να προβεί σε ενέργειες ώστε η γυναίκα του θανόντος να έχει κάποια ευεργετήματα, με τον κ. Νίκα να απαντά ότι «τρέχει» τις διαδικασίες, ώστε να γίνει κάτι οριστικό.
Τέλος, το θέμα που ξεχώρισε ήταν αυτό που αφορούσε στο Ανοιχτό Θέατρο, έργο που, σύμφωνα με τις περσινές εξαγγελίες, θα είχε ολοκληρωθεί, εντούτοις οι εργασίες έχουν μείνει πολύ πίσω.
Επ’ αυτού, ο κ. Νίκας επισήμανε ότι είναι αδιανόητο η πόλη να μην έχει φέτος το καλοκαίρι ένα θέατρο για εκδηλώσεις. Ως εκ τούτου, ο χώρος που θα δίδεται ξανά είναι το αμφιθέατρο του Κάστρου, που όμως είναι ακατάλληλο, αφού δεν είναι προσβάσιμο σε ΑμεΑ, ενώ δεν έχει εύκολη πρόσβαση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Πάντως, ο ίδιος και ο πρόεδρος της «Φάρις» θα αναλάβουν την ευθύνη, αφού η πόλη και για φέτος δεν έχει άλλη λύση.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση