Χειροπέδες σε 10 άτομα από την Ασφάλεια στην Καλαμάτα – Έπαιζαν πόκερ και συνελήφθησαν

Χειροπέδες σε 10 άτομα από την Ασφάλεια στην Καλαμάτα – Έπαιζαν πόκερ και συνελήφθησαν

Για δεύτερη φορά μέσα σ’ ένα χρόνο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κάνουν αιφνιδιαστικό έλεγχο μέσα στη νύχτα σε χώρο Σωματείου, στο κέντρο της Καλαμάτας και συλλαμβάνουν δέκα άτομα για διενέργεια παράνομου τυχερού παιχνιδιού (πόκερ).
Πρώτη φορά ήταν πέρυσι τον Αύγουστο, όπου και πάλι είχαν γίνει συλλήψεις. Χθες τα ξημερώματα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη επιχείρηση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα στο χώρο του σωματείου, όπου σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, διαπιστώθηκε η διεξαγωγή του τυχερού παιχνιδιού «πόκερ».

Πόκερ
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος εκ των συλληφθέντων, ως προσωρινά υπεύθυνος του σωματείου, είχε επιτρέψει σε 8 από τους υπολοίπους συλληφθέντες, τη διεξαγωγή με χρήματα του τυχερού παιχνιδιού «πόκερ», στο οποίο συμμετείχε και ένας 30χρονος ως delaer. Οι παίκτες που συνελήφθησαν είναι  ηλικίας από 32 έως 71 ετών.
Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τράπουλες, πλαστικές μάρκες, ηλεκτρονικός υπολογιστής, επάνω τους το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια παράνομων παιχνιδιών, καθώς και μία μονάδα καταγραφικού συστήματος κλειστού κυκλώματος (καταγραφικό μηχάνημα και κάμερες), που είχε εγκατασταθεί έξω από το σωματείο.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας για τα τυχερά παίγνια και για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 36χρονο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Β.Β.