Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πρωταγωνιστεί στις αφίξεις τουριστών

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πρωταγωνιστεί στις αφίξεις τουριστών

Σαφές στίγμα για τις περιοχές που πρωταγωνιστούν στις ελεύσεις ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα, την εφετινή τουριστική περίοδο δίνουν τα τελευταία στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, για το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας τουριστικής περιόδου.
Με την επεξεργασία, που κάθε μήνα υλοποιεί το ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΣΕΤΕ Intelligence, ειδική μνεία γίνεται, για ακόμα μία φορά, στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το οποίο, στο ίδιο διάστημα προσέλκυσε 52.344 επιβάτες εξωτερικού καταγράφοντας άνοδο 14,2% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2018.
Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν και το ρεπορτάζ το “Θ” τις προηγούμενες ημέρες για την ανάγκη άμεσων και ουσιαστικών παρεμβάσεων στις υποδομές και στον εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Το θέμα, σημειώναμε,  “έχει απασχολήσει και την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά το ίδιο ισχύει και για τη σημερινή. Το… αίνιγμα που ζητά απάντηση είναι με ποιο σχέδιο θα προχωρήσει – επιτέλους- στο μέλλον.
Ο τέως υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είχε ανακοινώσει πως θα παραχωρηθεί αυτόνομα το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, για την ανάπτυξη του οποίου δείχνει σοβαρό ενδιαφέρον ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου, που ελέγχει, μεταξύ άλλων, το τουριστικό συγκρότημα της Costa Navarino.
Πριν από λίγους μήνες είχε προσληφθεί από το υπουργείο και η Λάμδα Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι η οποία ανέλαβε να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση αξιοποίησης των 23 κρατικών περιφερειακών αεροδρομίων”.
Γενικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι μεγάλοι κερδισμένοι της χρονιάς φαίνεται πως για μια ακόμη φορά θα είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη, αφού και για φέτος οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις σε αυτά τα νησιά κινούνται σε ανοδικά επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι επισκέπτες που καταφθάνουν μέσω θαλάσσης κλπ.
Στη Μύκονο, στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου, προσγειώθηκαν 144.426 επισκέπτες εξωτερικού, καταγράφοντας άνοδο 17,6% σε σχέση με πέρυσι. Την ίδια στιγμή η Σαντορίνη συνεχίζει να μεγεθύνει τον αριθμό των επισκεπτών της, αφού στο εξάμηνο οι αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό ανήλθαν σε 178.976, καταγράφοντας άνοδο 4,1%.
Ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού παραμένει η Κρήτη, που αν και με υστέρηση σε σχέση με το 2018, εξακολουθεί να προσελκύει τον μεγαλύτερο όγκο τουριστών στη χώρα.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη