Το προφίλ του νέου Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου


Για πρώτη ίσως φορά  στην ιστορία της  πόλης μας ένας επιτυχημένος μικρομεσαίος επαγγελματίας,  τόλμησε να θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος Καλαμάτας!  Και να πάει Κόντρα στο κατεστημένο και σε όλα τα προγνωστικά των παρασκηνίων των πολιτικών κομμάτων.  Προέδρων κ.λπ διαφόρων  άλλων κομματικών παραγόντων καθώς και οι  διατελέσαντες Δήμαρχοι.  Που όλοι αυτοί είχαν τους δικούς τους ανθρώπους και ενδιαφερόντουσαν για την υποψηφιότητα τους για τον Δήμο της Καλαμάτας για  να τους προωθήσουν με κάθε μέσω  και παντός  είδους  μεθόδευση,  με πληρωμένες και μη δημοσιεύσεις καθώς και με διάφορα λόγια στον αέρα κατά την προεκλογική περίοδο, κατά του άσημου άνευ κομματικού προστάτη  αντιπάλου!                                    .                      

      Όμως παρά τις όποιες αντιξοότητες οι δημότες της Καλαμάτας ψήφισαν τον Θανάση Βασιλόπουλο για Δήμαρχο Καλαμάτας. Τον άνθρωπο της συνέπειας, της εργατικότητας, της τόλμης και της αποφασιστικότητας. Τον άνθρωπο επιστήμονα στην δουλειά του, μηχανικό αυτοκινήτων για την ασφάλεια των ανθρώπων. Τον άνθρωπο της αγάπης προς τον συνάνθρωπο και της πόλη μας που έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, για να προσφέρει στους συμπολίτες του μία ακόμη καλλίτερη πόλη όπως την άφησε ο προκάτοχός του σημερινός δήμαρχος. Που συνέβαλε και ο ίδιος ως αντιδήμαρχος  επί 13 συνεχή  χρόνια δίπλα στον Δήμαρχο και τον έβγαλε ασπροπρόσωπο στον κυριότερο τομέα της καθαριότητας της πόλης μας και στην κάθε είδους ανακύκλωσης αυτών.                                   .                                                        

Και ιδού, πεδίον δόξης λαμπρό! Όσοι πιστοί προσέλθετε! Έφτασε η ώρα που το όραμά  του να κάνει την Καλαμάτα ακόμη καλλίτερη, μία πρότυπος πόλη μέσα στην Ελλάδα όπως μας αξίζει. Και ζήτησε Δημοσίως την συνδρομή και την συναίνεση αγαστής συνεργασίας των υποψηφίων συναδέλφων του που αγαπούν την Καλαμάτα, όπως έλεγαν στα λογότυπα τους και να τους δώσει θέσει ευθύνης ακόμη και αντιδημάρχων και ας μήν  προέρχονται  και από τον χώρο της Ν.Δ. για   να βοηθήσουμε  όλοι μαζί πέρα και πάνω από τα κόμματα, για να κάνουμε αυτό το όραμα της Καλαμάτας  πραγματικότητα!                 .                                                                                                                                           

Και τα γράφω αυτά για να δοθεί ένα μάθημα στην Κεντρική Εξουσία και γενικότερα στο Κοινοβούλιο με τα κόμματα που το απαρτίζουν, που αντί να ομονοήσουν σε ότι ενώνει τον Ελληνικό λαό, δυστυχώς συνεχώς τον διχάζουν! Και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι μέσω τού κόμματος η νομή της εξουσίας  και πάνω από όλα το  ατομικό τους συμφέρον και αυτή η συνεχής διαμάχη αποβαίνει εις βάρος όχι μόνο του Ελληνικού λαού, που δεν δίνουν την σωστή λύση  στα απανωτά μνημόνια που φτωχαίνουν τους Έλληνες. Αλλά προ πάντων η διαμάχη αυτή, αποβαίνει εις βάρος των Ελληνικών συμφερόντων της πατρίδος μας, όπως αποδείχτηκε περίτρανα τα τελευταία 4,5 χρόνια από τους εισβολείς της εξουσίας που αν συνέχιζαν το ίδιο βιολί θα είχαμε τραγικές συνέπειες!  Δίνοντας έδαφος σε πολλούς (δήθεν φίλους) και οχθρούς να σηκώσουν κεφάλι για να μας πάρουν φαλάγγι!                       .                                                                

Άλλά ο Ελληνικός λαός που δεν ξεγελάστηκε πάλι, έγινε ο σκληρός τιμωρός για τον κ. Τσίπρα,  τον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τους ευκόλως προσκολλούμενους!  Όπως τιμώρησε και τις προηγούμενες κυβερνήσεις στα χρόνια αυτά των μνημονίων. Άλλα έδωσε πάλι την ευκαιρία στήν  νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κυβερνήσει, πιστεύοντας ότι θα κοιτάξει να ενώσει τον Ελληνικό λαό με της Πατρίδος την Τιμή και  τις ελληνοχριστιανικές  μας  παραδώσεις και να συνταχτούν οι φίλοι μας Ευρωπαίοι και μη, στο Διεθνές Δίκαιο της Πατρίδος μας! Αν όμως συνεχίσουν με την ίδια ρώτα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις των συνεχών υποχωρήσεων, ουαί και αλλοίμονο τους! Δεν θα ξέρουν που να κρυφτούνε όλο αυτό το σύστημα των κομματικών απάτριδων! Όπως έστειλα προς δημοσίευση στον τοπικό μας τύπο από 1η  Ιουλίου και στις 4 Ιουλίου στον ΄΄ Μεσσηνιακό Λόγο΄΄ με τίτλο: Ή τελευταία ευκαιρία για να κυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 7ης  Ιουλίου 2019.
        

-2 Με συγχωρείτε αγαπητοί φίλοι αναγνώστες  για την πολιτική αυτή παρέμβασή μου.  Επανέρχομαι στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας και στο προφίλ του νέου Δημάρχου. Που εξ΄ αρχής   άλλωστε αυτό ήταν  το δικό του προεκλογικό σλόγκαν:   «Ενώνουμε Δυνάμεις για μία Δημιουργική Πρωτοβουλία για την Καλαμάτα»  πέρα και πάνω από τον ΄΄Κλεισθένη΄΄ και σε ότι σκέπτετε να κάνει η κυβέρνηση, αυτά δεν τον αφορούν! Πιστεύω ότι ο Ελληνικός λαός έχει ιδίαν αντίληψη των πραγμάτων και μαθαίνει από τα παθήματά του. Γι αυτό κατάργησε μόνος του τα μπλέ, πράσινα και κόκκινα καφενεία, δεν θα κάνουν τον Δήμο, Βουλή των Ελλήνων για να μεταδώσουν την διχόνοια μεταξύ μας!                                      .                                                                             

Πιστεύω ότι η νέα Δημοτική αρχή της Καλαμάτας (όπως και σε όλες πόλεις της Ελλάδος) θα κοιτάξουν ενωμένοι το κοινό συμφέρον για την  πόλη τους και τον νομό τους. Μακριά από τον κομματικό διχασμό των μεσαζόντων που καθυστερούν τα έργα ανάπτυξης επί χρόνια ολόκληρα της κάθε πόλης (έχουμε πικρά πείρα επ΄ αυτών!) για να φανούν οι εκάστοτε υμέτεροι με Υπουργούς κ.λ.π. για να κόψουν την κορδέλα… και όχι μόνο!  Γι΄ αυτό τον λόγο ο νέος Δήμαρχος έκανε μία πρώτη προσέγγιση με τους επικεφαλής των συνδυασμών  για να διαπιστώσει τις προθέσεις τους ως προς την αγάπη τους προς την πόλη μας και έχει βγάλει τα συμπεράσματά του,φτιάχνοντας ένα κορμό πλειοψηφίας για να Διοικήσει τον Δήμο!                        

   Όμως δεν του αρκεί αυτό θέλει και την συναίνεση, με την ενεργή συμμετοχή και των άλλων συνδυασμών όχι μόνο με τους επικεφαλής, αλλά και με τα στελέχη τους που θεωρεί πολλούς εξ΄ αυτών, ότι είναι  άνθρωποι λογικοί που αγαπούν την πόλη μας και έχουν τα προσόντα να πλαισιώσουν τον κορμό της Διοίκησης. Διότι με τον ΄΄Κλεισθένη΄΄ βγήκαν ανεξάρτητοι Δημοτικοί σύμβουλοι με τις δικές τους δυνάμεις και την προσωπική τους προβολή! Μπορεί λοιπόν κατά την δική μου πάντα αντίληψη και γνώμη,  όσοι θέλουν να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στον Δήμαρχο ή κατ΄ ιδίαν, να ανταλλάξουν θέσεις και απόψεις για να βοηθήσουν προ πάντων την Καλαμάτα και να είναι βέβαιοι ότι ο νέος Δήμαρχος θα τους ακούσει μετά προσοχής, διότι έχει αυτό το τάλαντο να ακούει τον συνομιλητή του και όποια πρόταση είναι σωστή προς το καλό της πόλις μας να την υιοθετεί. Διότι  δεν του αρέσει έτσι και ντέ, να περάσει το δικό του ή του συνδυασμού του!                .                                            

  Γι αυτό άλλωστε έβγαλε ΄΄Λευκή Σημαία΄΄ Και ζητά την συνεργασία με όλους τους συνδυασμούς για να διαλέξει τους καλλίτερους για να πάει μπροστά την Καλαμάτα με όσο το δυνατό Ομόφωνες Αποφάσεις! Διότι γνωρίζει ότι με την κόντρα και την στείρα αντιπαράθεση δεν βγάζει πουθενά και δεν παράγετε έργο, μάλλον θόρυβος γίνεται για το θεαθήναι μεταξύ τους! Άλλωστε τον Δήμαρχο δεν τον πτοεί η όποια καλόπιστη κριτική του γίνετε, είναι καλοδεχούμενη και την εξετάζει με προσοχή. Έκείνο που δεν ανέχεται είναι η κακόβουλη  εσκεμμένη αντιπολίτευση και αυτό τον στενοχωρεί και τον χαλυβδώνει όμως πιο πολλή γιατί είναι σκληρό Καρύδη και ξέρει να μάχεται όπως μέσα στην πιάτσα της καθημερινότητας της ζωής, έτσι και μέσα στις συνδικαλιστικές μας  αντιπαλότητες που παίζονται κομματικές σκοπιμότητες (Το είδαμε στο εδώ συνέδριο των εργαζομένων) και είναι άκρα αντίθετος σε αυτές τις μεθοδεύσεις!  Διότι δεν προάγουν τα συμφέροντα του κλάδου των επιχειρηματιών και εργαζομένων που εκπροσωπεί, πολύ δε περισσότερο τώρα στον Δήμο με τους Δημότες! Που ενδιαφέρεται για όλους το ίδιο γύρω από τις παροχές του Δήμου και για τους πράγματι αδύναμους δημότες μας και μη, θα κριθούν με νέα πραγματικά κριτήρια, για να έχουν την ανάλογη στήριξη σε Πρόνοια, Παντοπωλείο, ρουχισμό – τρόφιμα Ε.Ε. κ.λπ.        

Περιέγραψα εν ολίγοις το προφίλ του νέου Δημάρχου, διότι τον γνωρίζω 15 χρόνια περίπου στον συνδικαλιστικό μας χώρο και ήταν ένα ανερχόμενο αστέρι σε αυτό τον χώρο που όσο ανεβαίνει κανείς τόσο μαθαίνει και γίνεσαι πιο σοφός και δίκαιος  στις όποιες αποφάσεις σου! Και του εύχομαι στις επερχόμενες εκλογές που θα γίνουν τον προσεχή Οκτώβριο στην Αθήνα, να πάρει την θέσει που του αρμόζει ως εκλεγείς αντιπρόσωπος της Ομοσπονδίας Καλαμάτας, μέσα στο Δ.Σ. και στό Προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Ελλάδος! (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) Για να συνεχίσει την παρουσία της Καλαμάτας σε αυτό τον χώρο που τον εκπροσωπούμε πάρα πολλά χρόνια.               .                                         .   

Εύχομαι στον Παντοδύναμο ΘΕΟ και Σωτήρα του κόσμου, δια της Μεσιτείας των Πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου  που εορτάζομαι σήμερα την κοίμησή της στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον Χριστιανικό κόσμο, να χαρίζει στον αγαπητό νέο Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, πάνω από όλα ΥΓΕΙΑ και δύναμη στα νέα Δημαρχιακά του καθήκοντα και οικογενειακή ευτυχία και όλα τα άλλα έπονται! Διότι χωρίς την στήριξη και την ευλογία του Θεού τίποτα δεν μπορεί να πραγματοποιήσει ο άνθρωπος! 

Θεόδωρος Μπαζίγος